writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

H4 d2 Italia: Fazano, de (ex)cursie

door Francis

Als ze mij en Marco willen verdelen over verschillende auto's om een eindje te gaan rijden, komen wij hevig in protest. Angstig om verkracht te worden. Normaal gesproken is zo een situatie al eng genoeg maar als je dan ook nog eens een paar flinke joints op hebt wordt je daar niet zekerder van, al dachten de oude Hasjhassins, een nomadisch volk wat vroeger verkrachtend en plunderend onder invloed van hasjish hele gebieden uitmoordden en dus helemaal geen last van paranoia hadden, daar anders over. Of juist wel, dat verklaart ook weer een heleboel. Daar komt dan ook het Engelse woord assassin (huurmoordenaar) vandaan. Wij waren op dat moment helemaal geen assassins maar gewoon twee bange in een hoek gedreven pubers die helemaal op het verkeerde station uitgestapt waren en op het punt stonden verkracht te worden door een mannetje of zestien. Ze stonden ons letterlijk aan onze armen te trekken om ons apart een van hun Fiats in te krijgen.

Wat blij waren dan ook toen onze redder in nood verscheen, ik ben zijn naam helaas kwijt maar het was de zelfde jongeman die ons een van zijn huizen in bruikleen had gegeven en ons als chauffeur diende. Hij bleek nogal invloedrijk te zijn want toen hij eenmaal basta had gezegd was het ook basta. Hij gaf links en rechts een paar goed gemikte trappen waar ze lachend of giechelend op achteruit deinsden. Nu viel ons eigenlijk pas goed op waar we in beland waren. Het werd ook uitgelegd door onze chauf. Het was een splintergroep van fascistische afkomst, een soort nazaten van Mussolini. Vandaar ook de zwarte kleding en de legerkistjes. Ze hadden ook een teken waar het hele dorp mee volgespoten stond op de muren: een cirkel met een kruis erdoor, welke in Nederland word gebruikt door de Nederlandse Volksunie, een eigen volk eerst partij. Hoe cynisch dat de volgelingen van het fascisme in Zuid-Itali allemaal homoseksueel zijn. Hitler en Mussolini draaien zich om in hun graf. Zijwaarts dan. Prachtig.

En dat homoseksuele gedoe vroegen we, ik bedoel een heel dorp vol is weer iets heel anders als de satirische homo uit Little Britain; I m the only gay in the village, me Famwy! Hoe zit het daar mee, we hadden al vier vijf dagen echt geen n meisje of jongedame gezien, alleen een paar oude kreupele zadeltassen. Die kogels verspild geld deden lijken.
"Het was en is de schuld van het Katholieke geloof," zei hij.
"Vanaf hun tiende jaar gaan ze het klooster in om daar na met een of andere missie naar Zuid Amerika gestuurd te worden."
"Dus pakken de jongens onder elkaar zich zelf maar."
"Dat moesten we kunnen begrijpen," vond hij.
Slikkende zeiden we maar dat we dat deden, maar wat was deze man van plan met ons? Gelukkig praatte hij door.
Hij had wel respect voor onze manier van denken en leven vandaar onze redding uit de benauwde situatie. En hij zat niet zo om seks verlegen want hij was een van de weinige die rijk genoeg was om af en toe naar de hoeren te gaan in Bari. We slaakten beiden een diepe zucht van verlichting.
Hij bood zijn excuus aan voor de rest van het dorp en beloofde onze nare ervaring te doen vergeten door ons mee te nemen op een uitstapje voor het bezichtigen van de prachtigste grotten van Itali.

Als hij het dan het maar niet over die van zijn maatjes had vonden wij het al lang fantastisch.
Het was wel een stuk rijden maar de moeite waard. Wij zaten immers in de wreef van Itali en we moesten zijn in de zool ervan. Maar hij wist sluipwegen binnendoor en het zou niet langer zijn dan twee uur rijden.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  overgang naar nieuwe avonturen?
  vlot geschreven.

  liefs, sproet
  Francis: Gewoon tussendoor; zijn heel oude avonturen..
  gr Frans
 • killea
  What year was this?

  xx
  june
  Francis: 1976
  xx Frans
 • Mistaker
  1976...die prachtige zomer, en ik was voor het eerst verliefd toen.
  Dat was wel van een andere orde dan juw avonturen, mijn 'avonturen' speelden zich af rond het basketbalveldje bij het Nachtegaalplein weet je wel.

  Greta xxxx
  Francis: Nou eh daar heb ik anders ook wel ehh... ik als brugklassertje had gewoon een vriendin uit de derde klas havo hoor. Was er erg vroeg bij. xx Frans ken je Marjon of Doreen van der linde? Jolanda v Bragt? Of was het alleen het veldje? ikheb t gebouw oo nooit gehaald Ja de gymzaal en het sokkenbal...Ik was al binnen (financ.) toen ik 16 was
  xx Frans
 • Klaver4
  Dit leest vlot en leuke humor in. Ik zie Mussolini zo even de blik van Hitler vasthouden, knipoogje naar elkaar, en vragen, "wie vanavond achterop, jij of ik ?"
  stelletje halve zolen!
  Hop naar het volgende!
  Die van little britain zijn onnavolgbaar als het op plaatsvervangend schaamte aankomt vind ik ! :o)
  dat van die assassins wist ik; toch bizar eigenlijk niet hoe ze erop komen?
  kangoeroe komt van kan-ghoe-roe, wat blijkbaar aborginees (?) is voor 'ik versta je niet'; dat was het antwoord van hen toen Engelsen hen met gebaren vroegen wat de naam was van dat bizarre beest....; nie moeilijk dat ze daar mannen hebben als die van Little Britain :o)
  grz
  dicky
  Francis: Ken je die serie Coupling ook? Is ook waanzinnig tenminste vind ik
  En die Jane ben ik helemaaaaal verliefd op..
 • dichtduvel
  Djeezes, j
  Francis: Die was daar nog nooit geweest als je t mij vraagt
  ;0) gr F
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .