writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Deskundige in Beffe

door klaver4

Een jaar of wat geleden had ik een droevige cliënt voor mij zitten. Hangende schouders en al, want hij zat met een vervelend probleem; meer bepaald zijn vakantiehuisje, dat hem in de steek liet. Daar bleek immers iets grondig fout mee en bovendien had hij het inmiddels zwaar aan de stok met de aannemer die met zijn vakantiehuisje aan de slag was gegaan, daar in Beffe, waar die aannemer allerhande verbeteringswerken aan had verricht. Maar de aannemer waste zijn handen in onschuld, en riposteerde dat mijn cliënt erom had gevraagd en het dus zelf maar moest weten.

"Nou, dat zal wat geven op de rechtbank, met die naam!", dacht ik. En effectief, toen ik voor de rechter verscheen om een deskundige aangesteld te krijgen om het vakantiehuisje te keuren, kon de rechter uiteraard zijn pret niet op. Wel twintig keer, over en weer, werd op een uitgelokte vraag "Beffe!" door de zaal gebruld, of deed hij het gewoon in zijn enthousiasme zelf, "Nou, dan moet die deskundige maar effe naar Beffe!".

Een paar weken later is het op een zomerse lentedag zover en is er bijeenkomst in Beffe, waar zowat iedereen behalve mijn cliënt te laat aankomt. Wegwijzers worden daar ofwel als overbodige luxe beschouwd, of gewoon opgestookt, of aan flarden geschoten (U zult ze vast ook al gezien hebben, de wegwijzerbordjes met kogelgaten in want deze sport is niet taalgrens gevoelig meer). Zelfs met gps raakten ze er niet op tijd; dit gat is even moeilijk te vinden als het hol van Pluto.

Uiteindelijk konden we met twee uur vertraging een rondgang doen. Mijn cliënt, die zich serieus genomen voelde door de aannemer, kon zich niet meer houden en kaartte meteen gefrustreerd het eerste aan dat hem stoorde aan het getransformeerde vakantiehuisje. Het balkon van het vakantiehuisje !

Nu moet het gezegd, daar viel het een en ander over te zeggen. Bij aankomst ter plekke, had ook ik mijn ogen niet kunnen afhouden van die enorme uitbouw van dat vakantiehuisje. Man, dat had je moeten zien hangen ! Zo'n overspanning, niks geen steun of wat dan ook, dat hing daar zomaar trots, sierlijk te zweven in het voorjaarsbriesje. Betoverende vertoning, die enkel erger werd toen je voorzichtig dat vervaarlijk uitziende balkon betrad: als aan de ene kant iemand een beetje kracht zette, floepte het andere deel van het balkon met zijn bewonderaars omhoog !
Het was mooi, dat zeker, maar daar was evident iets mis mee, stelde ook de deskundige mijn cliënt al snel gerust, na eerst nog een paar keer de wiebelende overspanning uitgetest te hebben.

"Maar er is meer!", trok mijn cliënt de boel echter terug op gang tot eenieders verrassing. Toen ie zag dat de deskundige, een beetje duizelig van het op en neer gaan op de voorgevel van het vakantiehuisje, zijn uitspattingen gestaakt had, jammerde hij:
"Mijn vakantiehuisje heeft na de inmenging van de aannemer last van zwaar vochtverlies. Ze staat gewoon kletsnat !"


Huiswaarts rijdend op deze bijzondere dag, kon ik niet anders dan enigszins aangedaan vaststellen dat dit mysterieuze dorp zijn naam niet gestolen heeft.

 

feedback van andere lezers

  • Francis
    Humor ik ben wel eens uit Beffe geweest in Hazebroek...
    Jullie hebben toch wel aparte namen hoor
    Compl. gr Frans
    klaver4: haha, die van hazebroek, had die hazelippen toevallig ?
    gr
    dicky
  • Magdalena
    grinnik!
    XXX
    klaver4: thx Magdalena !!
    xx
    klaver4
  • backlash
    Grandioos, genus trifolium !
    xx b.
    klaver4: thx B!
    ik wou eens iets nieuws proberen :o)
    xx
    klaver4
  • JC
    kwestie van iedereen op het verkeerde been zetten met een titel kan het tellen, maar dat wist je zelf maar al te goed
    klaver4: hoe je daar bij komt ;o)
    maar het is niet gelogen hé; hoop dat de ontgoocheling niet te groot was; het toch beetje vettige richting uit, niet ?
    gr
    klaver4
  • innerchild
    Schitterend ! ('k wilde nog iets zeggen maar dat doe ik toch maar niet ... )
    klaver4: hihi!
    Thanks! Met dat Beffe inmiddels beter bekend is, wou ik meegeven dat het ook iets...mysterieus heeft! ;o)
    Moet je immers weten: ik heb dit waarlijk meegemaakt!!!
    liefs
    klaver4
  • Rob
    Inderdaad, zeker niet gestolen", maar je zult er maar wonen.
    Wij zeggen hier overigens:"Maar er is meer!
    klaver4: haha, ik zeg dat normaal ook...; is gecorrigeerd, thx!
    ik ben benieuwd naar de geboortecijfers van Beffe
    gr
    klaver4
  • Mistaker
    :-)

    Liefs,
    Greta
    klaver4: :o)
    liefs
    klaver4
  • badstop
    Met afhangende schouders is een teken van ontspannen zijn. Iemand die gestrest is, loopt met zijn schouders opgetrokken voor zijn oren. Dit laatste lijkt mij het geval bij de cliënt. Zeer vermakelijk verhaal, kan naar mijn smaak iets uitgebreider worden. Nu blijf ik met veel vragen zitten zoals: wat heeft de rechter bepaald in zijn vonnis, alhoewel het verhaal daar niet om draait.
    klaver4: hij was niet zozeer gestresst, eerder triest en moegevochten, omwille van zijn vochtig vakantiehuisje met zwevende balkon.
    de rechter heeft het vochtprobleem gedempt, en het balkon zwaar ondersteund, op kosten van de aannemer :o)
    gr
    klaver4
  • otiske
    Heel leuk om te lezen dit verhaal.
    Goed geschreven, groetjes.
    klaver4: thanks otiske! het was de bedoeling onderhoudend te zijn en indien mogelijk een smile te ontlokken aan de lezer. :o)
    gr
    klaver4
  • sproet
    leuk verhaal: Beffe in het hol van Pluto....

    er steekt nog een heel verhaal in...

    liefs, trees
    klaver4: thx sproet !
    ja, had nog kunnen doorgaan over een erker die er nog was, en een ijskoud vooronder, maar wou het niet te lang maken :o)
    liefs
    klaver4
  • aquaangel
    *SMILE*
    klaver4: dat was de bedoeling :o)
    liefs
    klaver4
  • killea
    What? Was Cunnilingus too upmarket for the Beffers?

    xx
    J
    klaver4: I think they have started a club (Kom toch Effe Beffe) and are now putting prints on the hats they are commercializing!
    xx
    Dicky
  • krisdl
    Heel leuk om te lezen. Zowel letterlijk als figuurlijk had ik er een grappige verbeelding van.
    klaver4: Thx krisdl om deze te komen lezen! Moet er soms nog aan terugdenken, was echt bijzonder om het te zien daar in Beffe!
    groetjes
    klaver4
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .