writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Op de bus. Uit ontmoetingen

door Hoeselaar

Op de bus

Ze stapte op de bus en keek even rond of er bekende gezichten te bespeuren waren. Betaalde de rit aan de chauffeur en draaide zich weer naar haar medereizigers en glimlachte verlegen. Ze liep ietwat staccato naar achteren omdat het voertuig zich al in beweging zette. Hield zich vast aan een van de stangen en glimlachte weer toen ze een leeg plaatsje bemerkte. Een corpulente heer in dito kleding die tussen zetels en het raam geklemd zat, ontving haar met een lichte aarzeling als ware zij niet zijn ideale reisbegeleidster. De dame in kwestie dankte met een lichte knik terwijl ze even weer opstond en haar kleding richtte. Dan plofte ze neer waarbij ze lichtjes met haar achterwerk heen en weer schoof.
"Ben maar net op tijd, ik heb nogal hard moeten lopen om deze bus te halen, goh wat heb ik hard moeten lopen, ben echt bekaf". Ze keek daarbij naar haar medepassagier als verwachtte ze een goedkeuring of tenminste begrip. Niets van dit alles gebeurde en berustend keek ze voor zich uit.
De corpulente heer deed alsof hij niets hoorde en maakte zich nog breder dan hij van nature al was, zuchtte hoorbaar en stiet een langgerekt pfffffhhe wat zijn mede reizigster natuurlijk niet ontging. Zij slaakte ook een zucht en keek daarbij verongelijkt rond en zocht een nog vrije plaats maar vond op dit moment geen enkele. Misschien kwam er wel een plaatsje vrij bij de volgende halte dan kon ze zich gemakkelijker zetten en niet zo bekrompen als een haring in een ton zitten.
De bus moest verschillende bochten nemen waardoor beurtelings de vrouw dan weer de dikke man tegen elkaar geduwd werden. Er ontsproot een lichte niet te onderdrukken glimlach op het gezicht van de man die er kennelijk van genoot om de tengere vrouw tegen zich aan te voelen. Het vrouwtje kreeg zowat een rood hoofd niet zozeer door de ongewenste platting maar wel door het gekreun van de man. Gelukkig hield de bus en stapten gelijk meerdere passagiers uit, waardoor er ruimte kwam en het vrouwtje een andere plaats kon innemen. Toen het voertuig opnieuw vertrok keek de dikke man nieuwsgierig om, om de vrouw die hij zojuist nog tegen zich aan voelde nu van de voorkant te bewonderen. Eerst nu zag hij welk een mooi wezen langs hem gezeten had en kreeg zowat spijt om zijn nukkig handelen.

Hoeselaar

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  leuk alledaags intermezzo. heel graag gelezen. zou wel ander leestekengebruik hebben genomen, maar het stoort niet echt

  in de laatste zin echter klopt ietske niet: is het langs in plaats van lang
  en er ontbreekt een woord na gelukkig hield de bus ...HALT, op met rijden? ....

  maar heel leuk!
  Hoeselaar: Bedankt voor het doordacht lezen, zo kan ik het een en ander nog veranderen.

  Groetje Willy
 • otiske
  Heel leuk om te lezen dit. Goed geschreven, groetjes en graag gelezen.
  Hoeselaar: Mag ik je danken voor het bezoekje aan lijn 10 Tongeren Genk

  Groetje Willy
 • sproet
  herkenbaar verhaal!

  liefs, sproet
  Hoeselaar: Dank je wel leuk dat je me weerom las

  Willy
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .