writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Afscheid

door JC

Afscheid
---------

De korte pijn, daar koos ik altijd voor, niet deze keer echter al was de keuze al geruime tijd gemaakt.
750 euro heb ik verleden jaar voor mijn shar pei betaald - niet dat geld er toe doet als het op dat dier aankomt - en nu wil ik hem gratis weggeven en er ik geraak hem niet kwijt.
Er zijn maar twee keuzes meer over: of een opvang die me minstens vierhonderd euro ging kosten of hem naar een asiel brengen.
Morgen is het zover, het is de tweede keuze geworden, lang niet de keuze die mijn hart me ingeeft maar ik moet gewoon realistisch blijven en aanvaarden dat ik het beest niet kan houden.
Een dier zes maanden op een jaar naar een opvang brengen is ook geen leven voor het beest en ik kan nu enkel maar hopen dat hij snel een nieuw baasje zal vinden.
Mijn schoonbroer zal het zware werk voor zijn rekening nemen, hij zal de hond morgen naar een dierenasiel in Brugge brengen.
Wat me het meest van al spijt is dat het beest zo dominant is, hij zal vele mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier afschrikken door zijn aanvankelijk agressieve houding.
Ik kan er moeilijke een handleiding bij gaan geven, immers eens het dier je kent is hij helemaal niet meer agressief, net het tegenovergestelde eigenlijk.
Een kleine maand loop ik nu al te twijfelen en het maakt me stilletjesaan gek, weet je dat ik er zelfs al aan gedacht heb om mijn werk op te geven, gelukkig is het gezonde verstand terug weer aan het zegevieren.
Iedereen die ooit een hond gehad heeft zal wel weten hoe hard het is om het dier te laten gaan, maar het merendeel zal gewoon zijn hond overleefd hebben en dan heb je nog de troost dat je het dier een gelukkig leven hebt geschonken.
Geld is niet belangrijk in het leven, daar ben ik al een tijdje achter, maar het is waanzin om zoveel geld aan een opvang te geven goed wetende dat ik nadien nogmaals voor diezelfde hartverscheurde keuze zal staan.
Nee, ik ga hem vandaag nog eens een lekkere biefstuk bakken, nog een lange wandeling met hem maken en morgen van mijn hart een steen maken.
Het ergste van alles is dat ik me de laatste maand zo aan het dier gehecht heb, toen het uit was met mijn vriendin voelde ik me nooit alleen, hij was altijd in de buurt, hij trooste me met zijn aanwezigheid.
Nu voelt het plots zo definitief, alsof een stuk uit mijn hart wordt getrokken.
De mens slacht dieren aan de lopende band: lieve konijntjes, grappige biggetjes, kakelende kippen en dan gaat hij een stukje sterven als hij een hond moet opgeven, begrijpe wie het kan.
Maar ook dit neerschrijven verandert niets aan mijn gemoedstoestand, dus sluit ik hier ook maar beter af.

 

feedback van andere lezers

  • Magdalena
    dit is verschrikkelijk gewoon!
    moest ik plaats hebben, ik ving hem op, zes maanden per jaar. Verdikke toch. Dit vind ik zo erg!
    ben je zéker dat je hem niet beter 6 maanden laat opvangen en dan volgend jaar vroeger beginnen zoeken voor een thuis???

    Echt, moest ik een tuin hebben, dan nam ik hem zes maanden!

    xxxx
    JC: ik heb me al gek zitten piekeren, maar het gaat gewoonweg niet, bedankt voor de sympathie
  • Francis
    Heartbreaking story waarom doe je m weg dan Je werk? Is hij zo aggressief dat hij bijt of alleen dominant dan weet ik er wel raad mee
    Gr Frans
    Trouwens Marktplaats.nl is gratis ben je m in een dag aan een goed tehuis (tuin) kwijt. Spreek uit ervaring had een kat zo groot als een jonge panter, 2 uur na plaatsing is ie opgehaald. Heb ik al 2 jaar spijt van! Dus wet wat je doet!
    JC: kan echt niet, werk in het buitenland, heb hem vandaag naar een Brugs asiel moeten doen
  • Rob
    Mensen kopen beesten
    en daarna gaat het niet
    omdat omstandigheden wijzigen
    of het karakter.
    JC: en de diertjes blijven achter
  • otiske
    Brrrrrrrrrrrr, goed weergegeven maar verschrikkelijk verhaal.
    Groetjes.
    JC: spijtig genoeg geen fictie
  • klaver4
    gruwelijke speling van het lot toch!
    vind het vreselijk kut voor je.
    ik ken trouwens iemand die als vrijwilligster aan een asiel verbonden is in Brugge, jeugdvriendin (intussen vlot in de 70) van mijn ma, heeft het vooral voor katten.
    gr
    klaver4
    JC: hij zal wel snel een nieuwe baas vinden, tenminste dat hoop ik toch
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .