writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

GOEDELE

door ERWEE

Gezworen had ik op het hoofd van mijn betovergrootouders, mijn grootouders, mijn ouders, op de hoofdjes van mijn acht bloedjes van kinderen, verwekt bij mijn vier Centraal-Afrikaanse vrouwen: dat maandblad GOEDELE komt hier nooit of te nimmer over de vloer. Zelfs Goedele herself komt hier niet binnen. Hoe goed La Liekens ook zijn mag op het vlak van pijpen en de rest van de seksuele reutemeteut: een bezoek aan mijn strikt persoonlijke doch verder vrij eenvoudige werkmanswoning is geheel uit den boze.

Vind ik deze ochtend een nachtelijk verzonden mail in mijn inbox. Het vinden van nachtelijk verzonden mails komt hier wel vaker voor. Vooral dus in de ochtend. Dat deze specifieke mail van een vrouw kwam mag ook al geen echte verrassing zijn. De meeste dames die ik ken verzenden hun mails naar mijn strikt persoonlijke inbox tegen de tijd dat ikzelf ver in dromenland vertoef.

Alhoewel, net toen ik vannacht ver heen was in een droom waarin een meisje van plus-minus zestien jaar en om en nabij de vier maanden mij uitdagend vroeg om mij een keer deftig te mogen pijpen, sprong mijn vrij libertijnse hond jankend de slaapkamer binnen. Eer ik dus 'Ja, graag' tegen Michella kon zeggen, kon ik van tussen de lakens omdat Oksel, mijn strikt persoonlijke viervoeter met staart, zonodig uitgelaten wilde worden. Om 04:36 h. in de goddamned fucking morning notabene. Natuurlijk ben ik er een kwartiertje later, om de nacht rond te maken, wederom ingedoken. Een droom is er tijdens die tweede helft niet meer aan te pas gekomen. Michella zal haar heil elders gaan zoeken zijn.

Enfin soit, als vanzelf werd het ochtend. Ik kwam van de trap met de gedachte: wat gaat deze dag ons weer brengen aan crisissen, verkeersongevallen, regenbuien, het stijgen en/of dalen van de beurzen, de mijne incluis, wegenwerken alom, het droppen van kernraketten en/of atoombommen, etcetera.

Na een sober ontbijt: twee mini-sandwishes besmeerd met Speculoospasta van Lotus, en het doorslikken van een halve Sipralexa als dessert, dat alles overgoten met een aantal ferme slokken natuurlijk mineraal water, rechtstreeks uit de fles van het meest geliefde voorkeursmerk, nam ik plaats aan de inmiddels reeds ontwaakte laptop.

Eerste activiteit: het openen en lezen van de nachtelijk binnengekomen mails. Overwegend verzonden door binnenlandse dames van boven de taalgrens. Een eerste mail handelde over schrijffouten en versprekingen, mij toegezonden door mijn lieve vriendin Sophia uit Ontgijnden Dijk.

Zeg nu zelf, uitspraken als deze: 'Hiermede wil ik U vragen of U onze afwatering eens in handen wil nemen.' of: 'Mijn gezin telt vier ledematen.' en nog: 'Ik ben zuinig, want ik ben niet zomaar iemand die gas laat ontsnappen.' Na de lezing van een en ander vroeg ik mij af of zulk taalgebruik hedentendage nog kan. Voor mij alleszins niet.

Een tweede mail kwam uit het hoge noorden maar nog steeds van binnen de grenzen van het land van Albert II. Medegerekend mag worden dat deze mail verzonden werd door ene Innerchild, zus van Francis, een jofele kerel van ongeveer 50 die graag mooie meiden portretteert en af en toe de Dolomieten onder de wielen van z'n MERCKX-fiets laat doorschuiven. Of de Dolomieten daar altijd mee opgezet zijn blijft een vraag die ik in het midden laat.

Deze mail begon met de opener 'Dag allemaal'. Ik dacht direct: 'Oelala, dat begint hier alweer goed.' Temeer daar ik al gelijk totaal niks, nada, niente, nichts alsook nothing at all moet weten van dit geheel onnozele shitboekske.

Uit de boodschap in de mail vernam ik evenwel dat er in het tijdschrift GOEDELE van deze maand een uitgebreid artikel te lezen staat met deze Innerchild en haar zoon Vincent. Werkelijk alles is mogelijk in deze wereld. Gelukkig stond in de mail ook een link waardoor GOEDELE 2 ook gewoon thuis online gelezen kan worden. Had ik namelijk al niet gedacht: nu zal ik godverdomme toch de deur nog uitmoeten en zodoende mijn gezworen eed geweld aan doen.

Ik klikte dus die link aan. Ik zocht de aangegeven beginpagina van het bewuste stuk (18) en dacht het vlot te kunnen lezen. Probleem. Die tekst was zo klein, werken met de tools om deze groter te zetten mislukte over de hele lijn. Een zorgelijke gedachte kwam opzetten. Ik probeerde nog een keer die knoppen te bewerken. Dat bewoog in diverse richingen maar die tekst bleef aldoor miniskuul klein. De zorgelijke gedachte kwam andermaal opzetten. Ik heb een jasje aangetrokken, eveneens een paar sportschoenen van een minder bekend merk, mijn hoed op het hoofd gezet, Oksel, mijn strikt persoonlijke viervoeter met staart de loopriem vastgeklonken aan haar nekriem en de straat opgegaan. Recht naar Krantenshop Agnes, alwaar ik steevast graag over de vloer kom omdat Sonja daar de verkoop van dag- en weekbladen, rookgerief en andere misbare of onmisbare attributen in handen heeft. Medegerekend moet worden dat de zalige lach op het lieve gezicht van deze Sonja mijn dag maakt en hem kleurt als was ze een free lancer bij de commerciële zender uit Vilvoorde. Middernachtelijke mails heb ik van haar evenwel nog nooit mogen ontvangen. Tedju!

Ik kocht Het Belang van Limburg. Als Nachtgouverneur van deze provincie ben ik dat aan mezelf verplicht. En gelijk ging ik grandioos tegen mijn strikt persoonlijke principes in met het doorbreken van een vrij onlangs gezworen, zeer dure eed. Waardoor de dag van mijn betovergrootouders, mijn grootouders en ouders, mijn acht bloedjes van kinderen, verwekt bij mijn vier Centraal-Afrikaanse vrouwen, omdat ik nu eenmaal voorstander van de totale evenredigheid ben, nu geheel naar de kloten geholpen was.

Liekens Goedele, zulks lapt ge mij nondemiljaardenondepotverdoeme maar één keer.

=
De link waarvan sprake
http://en.calameo.com/read/000007478fb88e6860993
=

 

feedback van andere lezers

 • dichtduvel
  grappig, grtz, j
  ERWEE: *wink*

  mijne blog al bezocht Jef?
 • lief
  ik heb het exemplaar heel even vast mogen houden daarna snel teruggelegd omdat de kassajuffrouw mij gadesloeg alsof ik een fout blad inzag overigens heel weinig bloot Erwee, heb ik in vogelvlucht gezien dus droom maar van die mails die ik elke nacht stuur, dat kost geen 4€!

  een heel bezorgde (gode)Lieve
  ERWEE: ik raad je Krantenshop Agnes aan, met Sonja achter de toonbank
  dromen van mails die elke nacht komen? ik blijf waken, bij een kampvuur dat ik zal ontsteken in het midden van mijn strikt persoonlijke living

  Zeer bedankt voor de lezing.
 • Magdalena
  grinnik!
  zalig leesvoer om het weekend mee te beginnen

  :):)

  heet jouw hond écht Oksel????
  ERWEE: En dus helemaal waar, kan je nagaan, en een beetje verzonnen.

  Lees eerstdaags de nonsensikale novelle Verzonnen Waarheden in een uitgave van WH en je weet meteen alles over Oksel.
  Op zijn paspoort staat evenwel Okkie

  Zeer bedankt voor deze lezing!
 • innerchild

  *Smile*
  Wat een nachtelijke mail al niet teweeg brengt !
  't Levert bovendien nog een aardig schrijfwerkje van jouw hand op ook. En allemaal dankzij GOEDELE ... :-)
  ERWEE: En toch komt ze mijn huis niet binnen *lol*

  Zeer bedankt voor de lezing hoor!
 • sproet
  ik dacht ook, de Goedele heb ik voor niets nodig, maar door het artikel van Inner en haar zoon Vincent heb ik hem ook gekocht.
  het artikel moet ik nog lezen.
  leuk om lezen hoe je een heel verhaal opbouwd rond een simpele mail.

  liefs, sproet
  ERWEE: Maar alles is dus gegaan zoals het is gegaan, op de verzonnen kwesties na.

  Zo is het ook in mijn nonsensikale novelle Verzonnen Waarheden die eerstdaags boven de W H-doopvont gehouden wordt.

  Zeer bedankt voor deze lezing!
 • louisaatje
  die link heb ik dus ook even geprobeerd....:-(
  mooie column, doet me sterk denken aan 't is te veel voor Corneel (Humo) De tekst kan nog krachtiger worden als je hier en daar wat snoeit, vooral daar waar het me (te veel) aan Brusselmans doet denken ;-) Voilà, complimenteuze kritiek
  ERWEE: Brusselmans? Wie is dat? *lol*
  Het moet er op die manier in, anders breekt het het ware feit niet genoeg, en mijn eed was eenvan die ware feiten.

  Anders is het gesteld met mijn nonsensikale novelle Verzonnen Waarheden die eerstdaags van de WH-persen rolt en waarmee ik den Herman naar de kroon zal steken.

  Zeer bedankt voor de lezing hier!
 • Rob
  Ik zou met al dat dromen toch een beetje op mijn bloeddruk gaan letten hoor!
  Ik probeerde de link ook, maar hier was het niet te lezen, ook niet na vergroten. Maar de foto van inner was goed te zien.;-)
  ERWEE: Mijn bloeddruk is in orde, geen zorgen rond maken beste Rob.
  Het is inderdaad niet te lezen, vandaar mijn stap in de wereld.

  Verder mag eerstdaags mijn nonsensikale novelle Verzonnen Waarheden verwacht worden via WH. Indien er nog een doopvont te vinden is in Robland, kan ik die dan hebben?

  Zeer bedankt voor deze lezing hoor!
 • otiske
  Moet ik Goedele toch ook maar eens kopen blijkbaar.
  Knap neergezet en uiteengezet.
  Goed bedacht, graag gelezen, groetjes.
  ERWEE: Het is meer dan zomaar bedenken. Het is werken.
  Wie ben ik om je tegen te houden en naar de krantenshop te gaan die niet de mijne is? *lol*
  Zeer bedankt voor het graag lezen hoor.

  Meer ERWEE is intussen te vinden op http://erwee.punt.nl
  en eerstdaags verschijnt bij WH mijn nonsensikale novelle Verzonnen Waarheden waarin mijn hoofdpersonage zo serieus alsook leutig mogelijk uit de hoek zal komen.
 • SabineLuypaert
  heb de bewuste goedele ook gelezen:-d eerst het ferme onderwerp van de dame in kwestie waarvoor ik mijn hoedje afneem dat ze er toch goed in slaagt dit onderwerp uit de taboesfeer te halen, hoedje af Margootje en Vincent
  dame Sofia zweert bij het rood van haar keuntjes dat ze zulkse uitspraken enkel ter informatieluchtigheid doorzond, teneinde heer erwee op de hoogte te stellen van zwaar woordmisbruik LOL

  speculoospasta??????????? is da lekker????
  kijk je in de eerste regel nekeer naar restautant en in de laatste alinea naar pricipes? (slu in shock door wulpse erweedroom) ;)
  ERWEE: ha tiens, ook naar de krantenshop gestapt dus
  ik heb gemerkt dat het erwese taalgebruik alweer vele braver was dan de columns die daar ook te lezen waren
  de procipes zijn opgelost, achter dat restautant moek nog zoeken
  volgens mij zat ik niet in een restaurant maar in een taverne

  de shock zal alreeds voorbij zijn zeker? Toch?

  Zeer bedankt voor de lezing zinne!
 • Wee
  Járen te laat ben ik, die linkwaarvansprake doet het niet meer.
  Maar je stukje graag gelezen :))

  Heb 'schrijverspunt' bezocht, maar kan niets vinden wat columns betreft, alleen maar zaken over cursussen.
  Zijn er meer sites met dezelfde naam?
  x
  ERWEE: Het moet zowat het eerste nummer van het magazine geweest zijn. Innerchild was hier ook bezig. Vanwege meetings kende ik de familie. Uiteraard moest ik het stuk lezen.

  Schrijverspunt, even kijken:
  www.schrijverspunt.nl
  klikken op Schrijfactiviteit
  daarin bovenaan klikken op Schrijfactiviteiten
  je ziet een reeks items: Ik vond op zolder - Columns - Six Words Stories - Lentegedichten etc
  Klikken op Column
  Onder de foto van de hand met veer: KLIK HIER om naar de pagina te gaan.
  Klikken op de titels.

  Er staan dus stukken van diverse onderdanen van Beatrix en 1 Belg.
  Je haalt deze kerel er zo uit.
  Kan wel zijn dat enkele schrijfels herkenbaar zijn. Maar nooit helemaal hetzelfde. Grotendeels is dit authentiek voor die site.
  Bij het publiceren van de volgende, eind november, voeg ik je dan toe aan mijn mailbestand. Kan je mee met die andere 10000 lezers die ik daar heb in tegenstelling tot hier. *wink*
  Commentaar geven is er daar niet bij.
  Wel gaat de leesteller omhoog per klik.
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .