writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Relaas van een fijne avond

door roggemanj

Zachtjes schuift hij door de donkere avond alsof hij op mij afkomt zoals een magneet op metaal. Mijn buurman Fred komt nu bijna elke avond langs, we zitten bij het houtvuur wat te babbelen over de dagelijkse beslomeringen en ongemerkt gaan we allebei op in onze verhalen. Bij een hete tas verse koffie doet hij voor de zoveelste keer datzelfde verhaal, geamusseerd luister ik telkens weer opnieuw naar zijn lang geleden belevenissen.
En heel soms doet hij van die opmerkelijke wijze uitspraken zoals gisteren nog, het ging er hem over dat een mensenleven echt niet zoveel voorstelt en alles uiteindelijk op niks uitdraait volgens hem, ik moet dan echt lachen omdat hij die uitspraken zo serieus neemt en me dan kan zitten bekijken om te zien wat mijn reactie daarop zoal is. Juistgeteld dertig winters schelen we in leeftijd van elkaar, hij 78 en ik 48. Er schuilt een wijs mens in hem, dat besef ik al geruime tijd ook al is hij weinig bijgeschaafd.

Ik vraag me af wat hij zou zeggen moest ik hem vertellen dat ik regelmatig over hem schrijf hier op mijn kleine eiland, over de kleine geschenken die hij dagelijks meebrengt ook al gaat het slechts om kleinigheden zoals een reep chocolade of een handvol noten. Ik ben gewoon dankbaar met zo'n gebuur en laat hem dat dan ook zien, wat niet evident is voor mij..

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  als een kloppend hart leest het.. klopklopklop..

  hier en daar val ik over een zin omdat die mij niet eigen voelt zoals:

  Zachtjes schuift hij door de donkere avond als komt hij af op mij zoals een magneet op metaal.

  bij ALS struikel ik dan, want ik zou schrijven:

  Zachtjes schuift hij door de donkere avond alsof hij op mij afkomt zoals een magneet op metaal.


  xx
  roggemanj: je hebt gelijk, bij deze is dat verholpen :=) bedankt
 • otiske
  Geniet van die gebuur hoor, zeldzame momenten voor veel mensen.
  Graag gelezen, groetjes.
  roggemanj: bedankt voor je wijze raad
 • sproet
  een kort fragment die heel veel warmte uitstraalt.
  wie geeft aan wie?

  liefs, trees
  roggemanj: Bedankt voor je fijne reactie, en wie aan wie geeft....nu ik erover nadenk kan ik er geen antwoord op geven, de balans lijkt in evenwicht :=)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .