writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Lulu Wang, de schat

door ERWEE

Ik schrijf, al ben ik zelf in het geheel niet zeker welke de bedoeling is van deze creatieve bezigheid. Vraag betreffende de inhoud van mijn schrijfvruchten niet om meer uitleg of wat de diepere gronden kunnen zijn. Ik ben niet zeer atletisch. Behoorlijk overmatig buikje. Wat wil je? Schrijven is zittend werk. Toch ben ik gevraagd om te poseren voor de naaktkalender 2009 van LOVE & UNDERSTANDING. Samen met Lulu Wang, ook toevallig een schrijfster, zal ik daarvoor mijn beste beentje voorzetten. Lulu vertelde mij tijdens een onlangs gehouden voorbespreking dat zij zelf ook niet altijd snapt wat ze in haar turven tracht duidelijk te maken. Ach, zei ik, zolang we de mensen maar een bezigheid bieden. Hoe doe jij dat om meer lezers warm te krijgen voor je werk, vroeg de schrijfster uit Den Haag. Meegerekend mag worden dat we elkaar al erg snel tutoyeerden. Moet je horen, lieve Lulu, zei ik - van dat 'lieve' kleurden toch heel even haar Aziatische wangetjes - nog niet zo lang geleden heb ik door een vriendin met redelijk wat artistiek bloed in de aderen een blog laten aanmaken. Dat was nog een behoorlijk werkje: zomaar vijf hele uren nam het van haar tijd om dit te fiksen.
Nou man, zei Lulu mild lachend, dan geef je me toch meteen die link, je zal er zeker een lezeres bij hebben, dat beloof ik je uit de grond van mijn Chinese hartje. Hoeft het gezegd dat ik hier uiteraard erg mee ingenomen was? Ik scheurde dus een blaadje uit een notablok en schreef daar zonder schroom http://erwee.punt.nl op. Lulu stak het blaadje zorgvuldig in haar agenda en had het verder over haar tot hiertoe laatste roman Heldere maan. Daarin beschrijft ze de avonturen van Jian, geboren en getogen in Beijing, en pas afgestudeerd als politicoloog. Mingyue groeit op in een boeddhistisch klooster, omringd door tweeŽnzeventig monniken, ver van de bewoonde wereld. Door een speling van het lot worden ze in elkaars armen gedreven. Die Mingyue, de lome loser, heeft nog nooit in z'n leven de innerworld van een vrouw gezien en dat zorgt aanvankelijk voor meer dan de nodige troubles. Wat Jian op haar beurt dan weer een behoorlijk aantal zorgen baart. Zo komt het, steeds volgens de beminnelijke schrijfster, tussen pagina 273 en 346 tot de beste vrijscŤne, ooit door mij op papier gezet. Het had Jian dan wel de nodige tijd gekost maar vanaf genoemde bladzijde gaat Mingyue er dus tegenaan of z'n leven ervan afhangt. Maar dat moeten de lezers dan maar zelf ontdekken, besloot Lulu. Hetzelfde gaat trouwens op voor die naaktkalender van LOVE & UNDERSTANDING waar ik het eerder in dit schrijfsel over had. Daar staan we dus zes maal in als duo, driemaal gaat Lulu solo en ikzelf volg haar voorbeeld voor de maanden februari, juli en november. Telkens met het juiste decor als background. Hang eerstdaags die jaarwijzer nu maar mooi zichtbaar aan een haakje in de living. Het kleinste kamertje zouden we minder leuk vinden.

Eeristeren kreeg ik van Lulu een leuk mailtje waarin ze me uitlegt al meerdere malen de http://erwee.punt.nl-link aangeklikt te hebben, en dientengevolge reeds vaak proestend door de inmiddels geplaatste teksten te zijn gegaan.
Met het grootste plezier moet ik bekennen, ik geef het zelfs grif toe: voor Beijing 2008 heb ik weinig slaap gelaten, van Lulu Wang, de schat, loopt sinds kort mijn emmertje over. Weldra zal ik dan ook met grote stelligheid de door de lieve schrijfster voorgestelde trip naar Den Haag ondernemen.

 

feedback van andere lezers

 • mephistopheles
  Nog nooit van Lulu Wang gehoord. Goed geschreven anders, leest vlotjes. En ja: schrijven is zittend werk. Zittend werk, rokend werk, drinkend werk...
  ERWEE: Dat wordt dan hoog tijd. Wie in de Letteren wil stappen moet Lulu kennen. :p
  Zitten, roken, drinken: ik doe het allemaal.

  Zeer bedankt voor de lezing dezes!
 • innerchild
  Zeg ERWEEke, is dit nu een 'Verzonnen Waarheid' of wat ?
  Want met u weet ge nooit waar ge aan toe zijt ... ik bedoel dan vooral die ontmoeting met Lulu want over die naaktkalender geloof ik geen sikkepit ! Alhoewel ...

  :-) / Inner
  ERWEE: Awel zie innerken, dit is niet geheel een 'Verzonnen Waarheid'
  Enkele weken geleden gat Lulu een lezing in Haaaaaaaaaaselt.
  Om daarvan te recuperen heeft mij dat zeventien imodiums gekost, veertien dafalgans en zes xanaxen.
  En mij niet geloven? Gisteren is de foto genomen in een herfstdecor. NŤ!
 • sproet
  recensie over Lulu haar boek, reclame voor de naaktkalender en last but not least heeft Erweeke zijne site ook verkocht gekregen.
  heel leuk en heel knap gebracht!

  liefs, sproet
  ERWEE: Ze moest het eens weten. Ontmoet heb ik haar dus enkele weken geleden tijdens een lezing in Hasselt. En diep in haar spleetoogjes gekeken. Ze was daar redelijk mee opgezet.

  Zeer bedankt voor de lezing hoor!
  Een mogelijkheid die nu ook bestaat via die link.
  En meteen bestaat er de kans ne ferme schone gast fotogewijs te leren kennen.
 • Mistaker
  Ik vind die Wang een eersteklas pulpschrijfster.

  Groet,
  Greta
  ERWEE: En dan te zeggen Greta, dat ze TWEE wangen heeft, Greta *lol*
  Ach, het was een leuk middagje, die lezing onlangs met haar.

  Zeer bedankt voor de lezing hier.
 • Rob
  Er zal met uw postuur weinig ruimte voor haar overblijven op de gezamelijke pagina's.
  ERWEE: Maar zij is dan ook met weinig tevreden. Wat wil je? Ze blijkt meerdere schouders smaller te zijn een drie koppen kleiner.
  Maar die lezing enkele weken geleden was toch welleuk hoor.

  Zeer bedank voor de lezing hier!
 • lief
  ben heel curieus naar die kalender nu..

  ggl liefs
  ERWEE: dat geloof ik direct *lol*
  op de foto van augustus zal ik eens wuiven

  Zeer bedankt voor de lezing hier!
 • SabineLuypaert
  bespeur ik hier enige sluikreclame :P voor die naaktkalender LOL of voor de erweepunt, nou in alk geval, hioer kunnen kele puntjes aan gezogen worden (al lijkt me dat erg misplaatstmischreven in de contekst van het stuk) maar wat wil je, ik schrijf dit dan ook rechtstaan (sad) stoel ingenomen door lieftallige pelspoes met acute slaapneigingen. zou haar boek niet best tussne haakjes staan? (en was zijn niet die die het humste sexscenestuk won vorig jaar?
  ERWEE: sluikreclame? Ben het halve weekend van huis geweest om dat contract te tekenen tiens
  over aan puntjes zuigen schrijf ik nooit misplaatst tenzij de verwarming uitvalt, dan kan het zuigen aan puntjes al eens tegenvallen
  dat van het boek tussen haakjes zetten: maak je mij daar please eens een tekening van?
  En jawel, zij was het die dat humste seksscenestuk schreef enzovoort. Maar dat heeft ze inmiddels ruimschoots goed gemaakt.

  *LOL*

  Zeer bedankt voor de lezing dezes!
 • otiske
  Ben ook heel benieuwd geworden naar die kalender hoor, haha.
  Goed gebracht, groetjes.
  ERWEE: Direct op intekenen! Gewoon even melden via mijn blog.

  Zeer bedankt voor de lezing hier!
 • Wee
  Ik weet nimmer wanneer iets waar is of niet, in jouw schrijfsels, maar jij draagt ťcht een hoed. Zag het op erwee.punt. :)
  (Of ik zal plaatsen op dat andere punt weet ik niet hoor, ik publiceer al op verschillende sites en blijf het doodeng vinden.
  Ga jou iig lezen daar!)
  x
  ERWEE: Lulu, de schat, gaf hier in Hasselt een lezing. Ik heb daar achteraf mijn eigen autobiografisch fictieve verhaal aan vast gekoppeld. Dat komt veelal neer op fantasie en leugens die ik in de waarheden draai.
  Stiekem naar erwee.punt.nl gaan kijken... D'r staat idd. een kerel met hoed. (Onder het moto: dit is geen foto)
  Ook op Schrijverspunt kan je een hoed zien (wellicht inloggen)
  Op die erwee.punt staat gewoon wat hier ook ooit stond of nog staat.
  Zeer bedankt voor de leizng. Ook namens Lulu.
Er zijn 66 bezoekers online, waarvan 0 leden: .