writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

H1 Indonesiä D3 Problemen in 'De gare kip'. (Karang Ayam)

door Francis

H1 Indonesiä
D3 Problemen in 'De gare kip'. (Karang Ayam).

Als Tini mij ziet staan wrijf ze de shampoo uit haar knipperende grote ogen of ze het wel goed ziet of ik het daadwerkelijk ben. Alsof er een andere blanke gek deze berg beklommen zou hebben. Maar eenmaal verliefd ben ik niet te stuiten door niks niet en niemand niet. Dan pas rent zij zo snel als ze kan van de ene kei naar de andere springend de rivier door. Pocahontas! We ontmoeten elkaar midden in rivier waar ze om mijn middel springt haar benen om mij heen vastklemmend en draaien rondjes tot we lachend dronken in het water vallen. Als we opstaan en wat heftig gezoend te hebben trek haar weer mee terug onder de waterval en spoel de rest van de shampoo uit haar mooie lange zwarte haar. Het natte flinterbruine jurkje liet niets te verbergen over en ze was precies zo mooi als ik me had voorgesteld en ik had ze ter plaatse genomen als ik de ogen van haar ouders niet in mijn rug voelden prikken. Dan maar even onder de koude 'douche' de waterval dus. Ze lacht me niet uit maar toe en kijkt hongerig wat het er allemaal niet makkelijk op maakte. Kon mijzelf moeilijk gaan voorstellen aan haar ouders met een stijve snikkel in mijn broek wat verdomd zeer deed trouwens in die strakke afgeknipte spijkerbroek.
Als mijn brandje half geblust is door mij te fixeren op de natuurschoon en niet, absoluut niet naar Tini te kijken met haar doorschijnende jurkje loop ik hand in hand met haar mee haar blik en lichaam ontwijkend en zij mij uitlachend en elleboog plaagstootjes in mijn zij gevend. Dat traditionele gedoe kreeg ik ook de pleuris van dat kon u zich wel voorstellen, maar ja het is nou eenmaal een islamitisch land en zo werkt dat daar. Moest er iets voor over hebben.

Voordat ik de hut meer kan ik het niet noemen binnenstap overzie ik met mijn hoed de zon tegen houdend de met palmbomen begroeide jungles onder mij in de dalen tot zover het oog reikt. Ik stel mij voor dat ik op deze plek een huisje laat bouwen met een schotel op het dak, een koelkastje erin en zou er ook één geven aan haar ouders als bruidsschat zijnde, die ik eigenlijk behoorde te krijgen maar wat als blanke zijnde het daar andersom werkt, mits je dat toelaat dan. Een badkamer was niet nodig had mijn eigen waterval. Ik zag het helemaal voor me. Mijn eigen koninkrijk op de top van deze prachtige berg. Twee palmbomen staan drie meter uit elkaar net aan de rand van het ravijn. En daar komt mijn hangmat tussen! De wietplanten groeiden welig tegen het hutje van ouders zelfs op het dak lagen de toppen van de vette planten, dit was 'heaven' ik moest die ouders inpalmen. Leuk gedacht zo gedaan; Na wat handen schudden en kussen en voorstellen en een kop thee met een koekje werd het al snel donker en kreeg ik achter een gordijntje in de hut mijn eigen slaapplaats met hun dochter.
"Samen?" Vroeg ik nog met mijn stomme kop, maar kreeg al snel een duw in mijn rug van Tini.
"Mond dicht," zegt ze.
"Ongelooflijk en hoe zat het met die Hadji dan?" Vraag ik als we alleen zijn. "Dit was toch verboden vroeg ik haar."
Niet dat ik het erg vond.
"Ach die komt echt niet helemaal naar boven klimmen Francis, hij is al oud en veel te hoog klimmen!"
"Vertel me wat nieuws," probeerde ik duidelijk te maken in hakkietakkie Indisch.
Zij praatte alleen Soendanees (Javaans) en ik beginneling Indonesisch, nou dat is lekker converseren.
Gelukkig maakte de taal der liefde alles goed en werd er weinig gepraat en op een zeer zéér discrete manier gevreeën. Nogal logisch als je splinternieuwe schoonouders twee meter verder achter een gordijntje mee zitten te luisteren en te giechelen.
Ze was nog maagd ook, wat normaal is daar voor het huwelijk dus daar moest ik ook nog even doorheen. Wat een ellende en ik voelde me zwaar bekeken. Nou ik weet niet wat er veranderd en gebeurd is maar na een uurtje waren we die hele ouders vergeten en hebben we ingehaald waar zij al zo lang op had moeten wachten, die hut pleurde haast van ellende uit elkaar van het schudden. Een olielamp viel om en het glazen hulsje brak en de hut stond nog even in de fik ook.

Als ik trek in een sigaret heb en het olielampje wat half naar de gallemiezen was iets hoger draait waar ik mijn handen bij verbrand en neus bij het aansteken van mijn peuk, zie ik in het oranjegele licht dat er tranen uit haar ogen lopen.
Wat is er godverdomme nou weer aan de hand vraag ik mijzelf af.
Ik voelde de bui alweer hangen.
Ik had haar hand dus al officieel gevraagd aan haar ouders en een toestemming gekregen, we hadden gekierd ook dat hadden ze ook gehoord dus wat was het probleem? We zaten toch gesetteld nu?

Het snikken liep over in hikken, neus snuiten en toen kwam het los, het verhaal dus.
Ik bleek niet de enige te zijn die haar lief en mooi vond. Kon ik voor in komen ze was toch een prachtmeid, waarschijnlijk de mooiste van heel Cilacap of zelfs Prowokorto.
"Nou en?" vraag ik verontwaardigd, "We zijn nou toch verloofd?"
"Ik bedoel duidelijker hebben we het niet kunnen maken voor Allah je ouders en de buren" "Die hele hut stond te schudden!"
Gelukkig lacht ze weer een beetje om daarna weer met gefronste wenkbrauwen haar verhaal te vervolgen.
"Zie je Francis ik ben gekocht."
"Gekocht?"
"Ja toen ik tien was heeft mijn vader een baal rijst aangenomen van een heel gevaarlijke man uit Cilacap een gangster die ook zaken in Jakarta doet!"
Ik begon hard te lachen: "Een baal rijst van elfduizend Rp?"
Een joet? Ze was verkocht voor een joet, een tientje.
"Schei uit met lachen en neem me serieus, ben je achtervolgd vanmiddag?"
"Ja dat kun je wel stellen!" "Een mannetje of twintig met klewangs."
"Hebben ze je pijn gedaan?" Vraagt ze verschrikt met grote ogen.
"Pijn gedaan?" "Ik heb ze weggejaagd!" "Dacht dat ze mijn camera wilde stelen."
"Hij heeft ze gestuurd om je te vermoorden Francis."
"Je bent zijn tegenpartij, hij is direct gewaarschuwd bij jouw aankomst al."
"Je moet vertrekken nog voor de zon opkomt via de achterkant van de berg, ik zal met je meelopen."
"Pleur op joh met je gangster uit Jakarta, vreet m op ik ga slapen," wat ze gelukkig niet verstond, ik was gebroken. Had een marathon berg en maagd achter de rug.
"Laat ze maar komen!" "Welterusten!" "Selamat tidur"
Dan staat die vader aan mijn teen te trekken dat ik moest vertrekken en hulp halen in Jakarta en terugkomen als ik zijn dochter wil trouwen.
Tini zet mijn hoed op mijn sufgeneukte hoofd en begint mijn schoenen bij mij aan te trekken en me omhoog te trekken.
"Diam semua!" "Kap is even allemaal."
Dat gesjor aan mijn lichaam.
"Godverdomme!" "Ik heb ook altijd wat!" vloek ik mompelend en trek ik mijn T shirt en broek aan.
"Ok ik ga al, en jij wijffie hoeft niet mee te lopen hoor, ik ben binnen twee dagen terug met versterking!"
"Beloofd?"
"Doe niet zo raar natuurlijk kom ik je halen!"
Ze vliegt me om de nek alsof dit een verrassing is, waar ik persoonlijk niets van begreep, waarna ik innig afscheid neem van haar en snel van haar moeder.

Ik begon de berg af te sluipen door het gebladerte met mijn nieuwe schoonpa. Hij gewapend met een klewang ik met een scherp afgesneden bamboestengel in de ene hand en mijn vlindermes in de andere.
Mijn schoonpa kapte het woud voor ons weg. Het was maar een uurtje voor we de desa's zouden bereiken. De bloedzuigers beten door mijn sokken heen in mijn enkels en vulden zich tot de dikte van een balpen. Met mijn mes schraapte ik ze van mijn armen en lichaam af, mijn gezicht had ik bedekt met mijn shirt. Zo lig je met een schone maagd van negentien te kieren en zo loop je met een of andere tamme indiaan door de bush bush met bloedzuigers in je muil.
God is echt een grappenmaker!

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Heel erg leuk weer! Goeie eindzin ook.
  O ja: verRassing

  Hoe is het?

  Greta xx
  Francis: Goed Greta thnx for asking
  heb me rot gezocht naar de verRassing en gevonden!!!
  xx
 • killea
  Glad to read you again. Wonderful writing

  xx

  Francis: Nice to be back
  xx
 • lief
  god heeft juist een boontje voor je...

  en nu snel die rivaal wegjagen!

  liefs
  Francis: Dat komt goed alleen t plan loopt niet helemaal...
  Ga morgen weer wat van je verm fotomodel lezen
  ben verrot
  xx
 • Ivan
  Ga zo door
  Gr Ivan
 • Magdalena
  Heel aangenaam om lezen en boeiend én spannend!

  XXX
  Francis: Ga morgen weer wat van jullie lezen hoor heb t beetje druk gehad
  bedankt M.
  Gr f
 • sproet
  altijd een verpozing om een stukje van jou te lezen. ik word gewoon meegezogen in het verhaal.

  liefs, trees
  Francis: Oh dat stukje was ik vergeten, haha
  gr frans
  morgen ga ik wat van je lezen Sproet heb t stervensdruk
  xx
 • mephistopheles
  Goed geschreven. Leest vlot en smaakt naar meer.
  Francis: mijn put is nog lang niet gedempt
  gr frans en bedankt
 • jan
  ik heb ooit in Dordt gewoond, en daar werkte in een cafetaria een stuk ze was net 16, gitzwart haar perfect lichaam, kortom ik was dodelijk verliefd op Ilke, ook van Java, soedanees weet ik niet maar wel Islam, wist ik veel, ze komt bij mij een koffie drinken en ik heb ze gelukkig niet ontmaagd, het scheelde niet veel, een dag later stond pa op de stoep met de medeling dat als zijn dochter nog één keer bij mij kwam ik tot sate gehakt zou worden, daarna reed hij met haar naar het ziekenhuis om te laten kijken of dat vlies er nog zat, toen heb ik het wel benauwd gehad....

  vrouwen!

  grts
  Francis: Dat hoort allemaal bij het spel van die ouders zodat je haar nog meer begeren gaat en er alles voor over heb Trouwen dus!!!
  Had je dat toen maar geweten..
  Gr Frans weet je hoeveel families ik achter me aan heb gehad 1100..
 • klaver4
  is ook ellendig zeg! Je eerst volledig laten gaan, en denkend zalig rusten naast die vrouw, en dan mag je een bergmarathon voor de kiezen geschoteld met gangsters die je zoeken!
  Spannend om lezen Frans!!
  gr
  klaver4
  Francis: Waardeloos man Ik was zwaar vertieft en verliefd dus dat gaf wel kracht..
  Gr Frans
  Verhaal word nog veel gekker
 • dichtduvel
  Spannend, j
  Francis: Mooi om te horen
  gr Frans
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .