writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Versprekingen

door ERWEE

Laten we samen op weg gaan naar morgen. Ik zal eerst mijn handen wassen met peper en dan lopen we het vuur uit onze schenen. Het is een veeg teken aan de wand dat boer Lenske het ei opnieuw heeft uitgevonden. Vandaar: laten we samen op weg gaan naar morgen. Misschien helpt er ons daar wel iemand uit de branding. Wedden dat er dan wel een lampje zal gaan rinkelen? Mogelijk is ook dat er dan een belletje zal gaan branden zodat we geen aardappels met peren zullen vergelijken. We moeten dan enkel zien dat we dan niet een half dozijn bruggen verbranden achter onze boten zodat ergens een paar steekjes laten liggen.

De dochter van boer Lenske rook nattigheid. Geen haar op haar hoofd dat hiervan gedroomd had. Maar ze trok meermaals aan het rechte eind alhoewel daar geen mouw aan vast te knopen was. Ze zal daar zeker ooit de naweeŽn nog van plukken. Ach, de tijd komt met de jaren. Of haar dat veel windeieren zal opleveren blijft altijd de vraag. Ze maait ons toch de grond onder de voeten niet weg. Wij gaan samen op weg naar morgen. Alles wat we thuislaten is daarbij meegenomen.

Op onze tocht zijn files te vermijden. Dan is er geen vuiltje aan de hand. Als het tegenvalt, zetten we de hakken in de sloot zodat een bloedtransplantatie geen noodzaak zijn zal. Verneem ik nu dat Jef, door een huwelijkscontract in de echt verbonden met Jos, eerstdaags weer gaat scheiden? Om op een later moment te hertrouwen met z'n huidige schoonmoeder van vierentachtig, zo blijkt. Jef mag dan wel niet vergeten zijn tanden te wassen in onschuld. Terechtkomen in een visuele cirkel zou hem geen goed doen. Temeer daar hij z'n financieel orgasme de opdracht gegeven heeft om tijdig klaar te komen.

Waar zijn we reeds? Nog steeds op weg naar morgen. Laat mij het maar bevestigen: mijn familie komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Ik erken ook dat mijn vader daar ooit gynecologisch onderzoek naar gedaan heeft. Wat doet het ertoe? Thans takelt hij hard achteruit. Hij loopt op z'n achterste tenen. Wij niet. Wij lopen vooruit. Naar morgen.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  daar waar morgen ligt, spreekt de toekomst

  psje: gynecologisch > gynaecologisch

  xx aqua
  ERWEE: Zou nog een lyrisch einde geven, die zin van je.

  het psje: laat mij zeggen aqua dat dit 'gynecologisch' een verschrijving is tussen de versprekingen, en zodoende gehaald in een site met fout doktersjargon.

  Zeer bedankt voor de lezing dezes!
 • sproet
  leuk! ik hoorde ooit iemand zeggen: 'ik heb mijn financieel orgasme de opdracht gegeven om...'

  liefs, sproet
  ERWEE: ... klaar te komen (?) *lol*

  Ik ga dit ergens tussen passen, in het origineel, ver naar het einde toe, zo ongeveer.

  Zeer bedankt voor de lezing wederom.
 • otiske
  Straffe Jef, heel goed neergezet en graag gelezen, groetjes.
  ERWEE: *lol*

  Zeer bedankt voor het graag lezen!
 • Ghislaine
  Masterart
  ERWEE: Hoi Ghislaine
  Zeer bedankt voor de lezing dezes!
 • SabineLuypaert
  mja, als een mens met dikke billen zit, zit ie er daarom nog niet mee he, je zal als haantje de voorste maar met de kip op stik gaan (smile) maar zoals hje aangeeft, zoals die handen in onschuld gewassen zijn is de schuld veraf

  leutig stikske weral
  ERWEE: En geloof het Saluken: het eindelijk morgen. *wink*

  Thanks for reading zin
 • Wee
  Maar onderweg naar morgen struikel ik telkens weer over vandaag :(
  Mooi taalspelen, Erweetje!
  Heb de site gevonden (had steeds gezocht op 'schrijvers.nl' ipv op
  'schrijversPUNT.nl', tja ... ooit blond geweest ;))
  Ga je zeker daar ook lezen, wanneer tijd mij gunt.
  x
  ERWEE: Beetje draaien met zo'n bekende elementen was wel prettig om doen.
  Je weet namelijk nooit hoe een Porsche roeit met de riemen van de beer die nooit geschoten werd.
  Of waar een vaatwasser de mostert haalt.
  Bedankt hier en veel leesgenot ginds.
  Heel die site staat dus ook overvol met schrijftips, wedstrijden, en zo veel meer. Denk dat jezelf bvb. in die gedichtenreeksen over de seizoenen zelf iets kan plaatsen.
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .