writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Gescheiden (02)

door nero

Maar er moet toch wel ergens iemand zijn die nog blij is dat je leeft.

En dus kijk je wat verder dan je neus lang is. Jouw vrienden weten natuurlijk dat je single bent en beweren dat je nog relatief goed in de markt ligt, tenminste dat laten ze je graag geloven. Dus raden ze aan om het eens via een dating site te proberen. En tegelijkertijd leggen ze je uit hoe de Marc, de Guy, Isabelle en Dorothée aan hun nieuwe vriend/in zijn geraakt. Awel… via die dating site. Nu tussen ons gezegd, ik ken de Guy en als hij aan een vriendin geraakt, dan zou het mij ook wel moeten lukken. Niet dat ik een Adonis ben, maar sommige beweren toch dat ik een "karakterkop" heb. Dus toch maar eens mijn kans wagen. Vlug de site naam intikken:
www.blablabla.be : effe kijken - hoe werkt dat hier - gratis profiel aanmaken in twee minuten - duizenden leden - succesverhalen - met enkele fotootjes van zowel mannelijke als vrouwelijke nieuw ingeschreven leden. Op één lid zal het nu ook niet aankomen, dus ik ga me d'erbij zetten.

Wat ogenschijnlijk het gemakkelijkst is, nl. mijn naam, lijkt nu niet meer zo evident want, schrander als ik ben, had ik gemerkt dat er meestal een nickname gekozen wordt: Zonnebloem, Lente, Bambi, Engel, Snoesje…voor de dames, en voor de mannen (die zijn nog inventiever) Lazy Jack (héél uitnodigend om een relatie mee aan te gaan), Happy Guy (waarvan ik dacht dat het Happy Gay was), Stijfkopje (waar haalt hij het ?), Just a dreamer (dream on)… en ga zo maar voort. Twijfels kwamen in me op: ga ik daar tussen staan en zo ja, onder welke naam ? U begrijpt dat om redenen van het recht op bescherming van de privacy ik mijn uiteindelijke naamsverandering niet kenbaar ga maken voor u, select en gewaardeerd writehi(s)story publiek.

Na de naam komen enkele persoonlijke karakteristieken: leeftijd, lengte, gewicht, kleur ogen en haar enz. Dus vul ik dat waarheidsgetrouw in. Bovendien stelt men het erg op prijs te weten waar je woont (lijkt me logisch omdat ik niet de intentie heb in Oostende of in Arlon mijn geluk te gaan zoeken), wat je beroep is (waar ik al minder geneigd was om dat zomaar aan enkele duizenden leden kond te doen), je opleiding en burgerlijke staat, religie enz. Eerlijkheidshalve moet ik hierbij vermelden dat je een joker kan inzetten door het standaardantwoord "vertel ik later" in te vullen.

Ik zou bij God niet weten wie het profiel van zo'n profiel heeft opgesteld maar ik heb zo een vermoeden dat het dezelfde persoon is die enerzijds het kamwiel heeft uitgevonden en anderzijds het jodelen (toen hij met zijn vingers tussen dat kamwiel zat) want nadien komen er vragen waarbij mijn wenkbrauwen wel erg de neiging hadden te beginnen fronsen en tegelijkertijd mijn mond bij elke vraag 5 cm verder open ging. Stel je voor: het ging om huisdieren. Buiten in de zomer eens een vliegje of misschien een spinnetje, had ik geen huisdieren en who cares ? Daarna zouden ze graag weten in welk type woning ik woonde. Ik vond het jammer dat ik in de keuzemenu de optie "boomhut" niet vond.

Dit was nog maar het begin


 

feedback van andere lezers

  • yellow
    knap verwoord, ja iedereen zoekt een beetje liefde,
    sommigen doen het stoer, anderen verlegen of lief.
    Jij kiest je profiel maar zeker met de laatste zinnen
    voel je erdoor komen...wat heeft dit nog met liefde te maken, goed stukje,
    groetjes,
    Marc

    nero: Eerst stappen, dan lopen - You never know
    Thanks Marc - Nero
  • matahari
    Wel ik zou zeggen, zeer interessant geschrift, denk dat je van de WH dames veel privé-mailtjes zal krijgen, maar lekker niet van mij. Wel benieuwd naar het vervolg van dit verhaal.

    liefs matahari
    nero: Ben ook benieuwd naar 't vervolg want ik ken het zelf nog niet.
    Liefs - Nero
  • DeKoeneRidder
    Wederom mooi!!!! LOL @ Matahari.....muts

    Gr. DKR
    nero: Dat laatste begrijp ik niet goed !?
    Groetjes - Nero
  • Julien_Maleur
    graag gelezen
    groeten
    JM
    nero: doet me plezier
    Groetjes - Nero
  • jan
    ik heb bewust gekozen voor mijn eigen naam, er zijn er zoveel van...

    grts
    nero: groot gelijk Jan - 't is ook maar een verhaaltje hé
    Groetjes - Nero
  • Mistaker
    Mijn naam is eerder een afknapper vrees ik... ;-)

    Groet,
    Greta
    nero: Oeps - maar je kent het vervolg nog niet hé (ik eigenlijk ook niet)
    Groetjes - Nero
  • Rob
    Ah, ben jij dat met die trendie boomhut in Braschaart!!
    ^_^
    nero: Idd Rob - kan in de tuin van de Pfaffs kijken
    Groeten - Nero
  • aquaangel
    wederom graag gelezen xx
    nero: my pleasure
    liefs xx - nero
  • sproet
    het leest heel vlot, maar voor mij blijft het ergens rond steken en in een boek zou ik passages overslaan. ik ga nu het volgende deeltje lezen en kijken wat het met me doet.

    liefs, sproet
    nero: begrijp niet goed wat je bedoelt met "ergens rond steken"
    toch leuk om jouw fb te lezen
    tnx - liefs terug - Nero
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .