writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 4: de MW hapt toe)

door fenk

Ik besloot om flink twee dagen te wachten. Wie te gretig vlinders wil vangen, graait met zijn net in het ijle. Trouwens, eerst moest ik nog uitvogelen of ze het vangen wel waard was. En vooral, wat daarna? Wat dacht ik met haar te bereiken? Wat had ik überhaupt te zoeken op een rendez-vous-site? De oppervlakkigheid die de meeste profielen van de leden uitstraalden is zo groot dat een mens er pleinvrees van kreeg.

Maar op de vlakte glinsterde dus toch een zoutkristalletje. Klein maar polytoop. Had ik gevonden wat ik zocht? Wellicht niet. Zo jong, veel te jong. Maar ze verzon de juiste dingen.



11 april 2007 15:16u

Dag Munshi

Welkom in mijn wereld.
Of beter gezegd: de wereld die ik aantrof.

Zo, je bent dus blind. Dat kan twee dingen betekenen: ofwel heb je nog niets gezien, ofwel heb je te veel gezien. Ik weet niet wat ik verkies. Gezien je leeftijd gok ik op de eerste mogelijkheid.

Zo, je draagt dus de vloek van schoonheid. Ik las in je profiel dat je jong bent, maar ook slim.
Je weet klaarblijkelijk al dat schoonheid zonder littekens maar saai is; heeft het oude slangenwijf je dit geleerd? Is het dat waarnaar je op zoek bent, littekens? Neem je daarom contact op met een messenwerper? Of met de andere mannen die je ongetwijfeld al de adem benomen hebt met je vondelingenverhaaltje?
Of begrepen mijn voorgangers je niet, verwarden ze je met een hulpbehoevend hertenjong, toen je schaamteloos je zilverwitte vacht tegen hen vleide? Nee, in die val zal ik niet trappen. Ik ken de wreedheid van jonge meisjes zoals jij, de meedogenloosheid van achtergelaten wezen. Zij zijn de laatste schepsels op deze planeet die bescherming nodig hebben.

Bon, je hebt dus mijn interesse. Onder voorbehoud. De toekomst zal uitwijzen of ik al dan niet de messenwerper ben die je zoekt. Misschien ben ik wel de slangenbezweerder. Misschien heeft de oude weduwe gelogen en heeft haar jongere man haar in de steek gelaten toen ze verdorde. Misschien leeft hij nog. Misschien gebruikt ze jou om hem opnieuw te verleiden. Ook al weet ze dat dan ook jou de trage gifdood zal te beurt vallen.

Wellicht is het beter dat je je nu van me afkeert. Als een jong meisje zegt dat ze tot op het bot wil gaan, schud ik mistroostig mijn hoofd. Zou je niet beter met je vriendje naar de cinema gaan?

Vlucht, Munshi, nu het nog kan.

Maar we weten beiden dat het hiervoor nu al te laat is.

 

feedback van andere lezers

  • Vansion
    polytoop: schitterend!
    dat van die cinema is ook geweldig: zo'n kronkels moeten we er meer in zien te krijgen

    ik ben van plan om hier ook grondige kritiek te spuien waar ik dat nodig vind ... en ik hoop dat ik daarin navolging krijg ... we zitten hier om te zwoegen hé ... (de pret hebben we gehad)
    fenk: Maar niemand zal mij kunnen tegenhouden om stiekem nog altijd pret te hebben.
  • hope
    Ik ben het met Vansion eens dat we kritisch moeten blijven maar je wil het toch zelf bedacht hebben: "de oppervlakkigheid ...is zo groot dat een mens er pleinvrees van krijgt." Ik blijf Fenk lezen!
    fenk: Jouw suggestie is duidelijk een verbetering, bedankt!
  • aquaangel
    voelt lekker dark aan..

    ga door zou ik zeggen, ga door!

    (aqua vraagt zich af welke pret vansion en fenk hebben gehad... hihi)

    en grondige kritiek heb ik niet, sorry..
    fenk: Het is natuurlijk allemaal erg donker, en soms voel ik hiervoor een zekere schroom; daarom verheugt het me te merken dat hiervoor een publiek is.

    En ja, met prettig gestoorde vansion is het altijd een beetje gestoorde pret.
  • Julien_Maleur
    Vrij origineel. Met nieuwsgierigheid gelezen.
    vg
    JM
    fenk: Dat doet me plezier, bedankt. Nieuwsgierigheid is de moeder van iedere voyeurist.
  • koyaanisqatsi
    vort!
    fenk: Rustig... ik heb ook nog wat anders te doen... hoewel...
  • Rob
    Even achter elkaar gelezen. De sterren zou ik weglaten of vervangen door:"Vanaf het moment dat mijn vingers de toetsen roerden verscheen de volgende tekst."
    fenk: De sterren waren inderdaad lelijk. Weg ermee. Maar volgens mijn bescheiden mening is jouw zinnetje ook niet nodig, de lezer is slim genoeg om te weten waar de e-mail begint, niet?
  • Ghislaine
    Une histoire noir. Uitmuntend neergezet.
    fenk: Ja, het is zwart, en het zal nog zwarter worden. Daarom is het onze grootste uitdaging om bij wijlen een sorbet te voorzien zodat alles verteerbaar blijft. Bedankt voor de leesinspanning.
  • Mephistopheles
    Origineel stukje. En die titel is echt brilliant.
    grts.
    fenk: Heel hard bedankt.
  • sproet
    goed neergezette reactie, met spannende kronkels.

    liefs, trees
    fenk: Bedankt. Hopelijk kronkelt het ergens naartoe.
  • matahari
    Haha Munschi gaat botjes knagen...

    liefs matahari
    fenk: Bedankt. Maar het blijft de vraag wie uiteindelijk zijn tanden stuk bijt.
  • feniks
    De stijl is natuurlijk vlekkenloos.
    Verder vind ik het verhaal nog wat 'zweverig', weinig voeling met realiteit. Terwijl ik wel denk dat het hier niet over een sprookje gaat.
    Het vervolg zal wel uitwijzen waar jullie naartoe willen.
    fenk: Interessante feedback.
    Ook al willen we een "magische ondertonen" behouden, is het de bedoeling om concreter tegen de wereld aan te sluiten. Maar je hebt gelijk, we mogen niet te lang "wollig" blijven.

    Anderzijds weet ik uit ervaring dat e-mails soms op deze manier geschreven worden. Welkom in onze wereld.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .