writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vegetariers, macrobioten, en andere idioten.

door verf

Zelf was ik jaren een van de adepten. Mijn bruine rijst en soja periode noem ik het. Tot ik opeens tot het besef kwam dat vele van die idioten die manier van eten gebruikten om anderen uit te sluiten. Het is een van die kleinburgerlijke maniertjes om zich te "verheffen" boven de domme massa. U moet eens goed luisteren wat sommigen van die heren en dames uitkotsen. Wij, de vleeseters zijn moordenaars want we eten diertjes. En diertjes doden dat is toch moord, vinden vele van die idioten. Zij zijn naar eigen zeggen de zuiveren. Ondertussen slagen ze erin om zichzelf te zien als een soort uitverkoren volk. Zij eten "gezond". Een van de bekendste voorbeelden is HITLER die at zelfs geen VIS. De man en zijn entourage moordenaars zat ook zwaar aan de coca. Die witte kristalletjes, lijken nogal op iets die ZUIVER is. Geheel zijn gedachtegang was zeer oosters gericht, zijn symbool het hakenkruis is gestolen. De oorspronkelijke oosterse betekenis van dat teken is vrede.
Macrobioten zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, geen vegetariërs, zij eten alles. Als ze teveel ying eten, dan eten ze wat yang. Bij hen gaat het over een evenwicht, zeggen ze, een harmonie. Een harmonie die ZIJ uiteraard bepalen met massa regeltjes en voorschriften. Eten is geen genot, het is een godsdienst. Hun zogezegd harmonieuze voedingsleer is opgesteld door een Japanner. George Ohsawa. Ooit zat ik in het bekende vegi makro restaurant in de consciencestraat antwerpen, toen die gast binnenkwam. Hij werd behandeld als een god, allen diensters en dienders hadden maar OOG voor 1 klant, hij dus. Het leek erop dat de andere aanwezigen mochten blij zijn dat we in zijn aanwezigheid mochten vertoeven. Om te kotsen, wat nogal moeilijk was gezien de hoeveelheid voedsel dat we tot ons hadden genomen. Toen zijn mijn oogjes wel wat open gegaan. Mijn volgende stop was een frituur waar ik mij tegoed deed aan een zak krokante friet, een lookworst, een vleeskroket, overgoten met tomaten ketjap. LEKKER.

 

feedback van andere lezers

  • DeKoeneRidder
    Hahahahaha....Helemaal mijn mening, prachtig neergezet!

    Gr. DKR
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
  • koyaanisqatsi
    Een lookworst en een vleeskroket van 't frietkot! Zie je wel: je eet zelf geen vlees!!!!!! :-)

    (Geef mij maar een curryworst special! jiehaaa)
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
  • Mephistopheles
    Mensen die beweren dat vlees eten slecht is zijn idioten. Ik heb die onzin nooit begrepen. Denk je dat een uitgehongerde leeuw ook maar één seconde gaat twijfelen om jou op te eten als hij je te pakken kan krijgen? Mooi niet. Die vreet je met plezier op. Als er dieren zijn die ons vreten waarom mogen wij hen dan niet vreten? Weet je wat? Dat ze al die kolere hippies met hun dom ‘eet geen dieren gezeik’ voor de leeuwen gooien en dat ze t’ die beesten is aan hun verstand proberen te brengen dat levende wezens eten slecht is. De hele natuur is erop gebaseerd. Vlees eten is natuurlijk, het verwerpen daarvan is onnatuurlijk. Ik ben geen voorstander van dierenmishandeling maar een dier doden tijdens de jacht met het oogmerk om er een maaltijd van te maken is helemaal niets mis mee. Als je dat verwerpt dan verwerp je de hele natuur en het zijn zij die de natuur verwerpen die de echte moordenaars zijn. Ga jij maar rustig je vleeskroket eten, Verf. Ik ga een biefstukje bakken.
    Grts.



    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
  • otiske
    Beter je informatie zoeken Verf, makrobioten eten alleen datgene wat de natuur hen bied op plantaardige onbereide wijze. En een mensen is een planteneter geen vleeseter. Ik ken mensen die bijna hun hele leven geen vlees eten en die kerngezond zijn. Andersom ken ik er natuurlijk ook die wel vlees eten en even gezond zijn.
    Ik ben geen makrobioot en ook geen vegetarier. Maar ik heb wel respekt voor deze mensen hun mening. Hen dan ook nog vergelijken met Hitler, daar wil ik me zelfs niet over uitspreken.
    En dan je uiteenzetting over de Yin- yang theorie klopt ook voor geen milimeter.
    Ik heb het een beetje moeilijk met de manier waarop je mensen veroordeeld omdat ze anders zijn dan jij.
    Ik geef een goed omdat het krachtig en duidelijk geschreven is, maar zeker niet voor de inhoud.
    Groetjes.
    verf: dank u voor uw fb u moet maar denken het is een verhaal en verhalen zijn nooit echt
    gr....ed
  • Peerke
    Ik ben vegetarier en in jouw ogen dus een idioot.
    Mij mag je rustig vergelijken met Hitler, het is jouw oordeel en als dat jou gelukkig maakt dan vind ik 't best.
    Kwam niet helemaal lekker uit de verf wat mij betreft, maar ach.
    U was een bijzonder mens...
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .