writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sicco Leendert Mansholt

door verf

Eeuwen lang werd de voedselvoorziening door twee elementen bepaald. De bewaarbaarheid, en het weer.
Eeuwen lang werd Europa op geregelde tijdstippen geteisterd door zware hongersnoden. De boer zorgde voor dat voedsel. Meestal ging het over kleine, en wat grootser stuken land dat die boer kon bewerken. Van een lapje grond leefden die boer zijn familie en zijn knechts. De overschotten werden verkocht of als een belasting betaald. Wanneer die boeren een slechte oogst hadden, of hun aan de grond onttrokken voedsel op een of andere manier rot werd. Dan was er in die landen van die duizenden keuterboer hongersnood.

Toen kwam SIKO MANSHOLT vanuit Europa. SIKO ging er van uit: moesten al die duizenden lapjes grond samengevoegd worden, dan kon 1 boer en enkele arbeiders, en betere materialen.
Er voor zorgen dat diegenen die overschotten zich wijden aan andere productieve bezigheden. Er werd geen TIJD, GROND, MENSEN, verspild. Via de Europese unie werd dat plan ontvouwd.
Het werkte niet alleen, het werd een enorm succes. Uiteraard waren velen van die keuterboertjes en hun meesters niet tevreden want door die grootscheepse landbouw werden velen overbodig. Ze gingen maar Brussel en richten er een enorme schade aan, dat de hongersnoden, die tot de helft van de vorige eeuw regelmatig duizenden doden veroorzaakten was uitgeroeid, dat kon hen niks schelen. Het ging over verdwenen landbouw culturen, en andere zever.

Nu nog, ga eens kijken op het platteland, daar rijden monsterachtige landbouw machines rond die in staat zijn om de helft van ons grondgebied om te ploegen. Ze hebben niet de helft van het grondgebied, ze hebben elk een klein lapje grond waar sommige van die machines amper kunnen draaien. Die moedige politiekers van, vijf minuten politieke moed, hallen er hun stemmen. U weet, het verlies van die eeuwen oude landbouw culturen. Velen verdienen het zout niet op hun patatten, de helft van het Europese budget wordt er door verslonden. Iedere Europese koe krijgt 1000 euro subsidie. Een leefloon is minder. Indien er een politieker met moed moest zijn dan zou hij die mensen zeggen dat ze er mee moeten stopen. De prijs van ons voedsel zou met 2/3 dalen.

In Zimbabwe doen ze nu het tegenovergestelde, die enorme boerderijen worden verdeel in kleine perceeltjes. Vanuit die achterlijke socialistische gedachte dat iedere zwarte wel recht heeft op zijn stukje grond, waar de meeste zelfs niet kunnen van overleven. Het land die vroeger de graanschuur van Afrika was is nu een land geworden waar armoede, honger, en geweld hand in hand gaan. De dood lonkt achter iedere hoek. Die antikapitalistisch oude zak, word door zijn andere kameraden zelfs toegejuicht, zeker diegenen, die in hun ivoren socialistische torens zelf niks te vrezen hebben van hongersnoden, dood, ellende.
In Leuven woont er ook zo enen heertje T.

Sommige bio's zijn dezelfde geeft iedereen een stukje grond waar, in het zweet des aanschijns, arbeid maakt vrij, zijn voedsel kan telen. En iedereen zal lang en gezond leven.
De in steden levende gekken die een zo romantisch, beeld hebben van het leven op het platteland. Ze zijn niet alleen dom ze zijn ook gevaarlijk, terug naar de natuur, en die zever. Ondertussen is België geen dorp meer maar een grote stad aan het worden. Vinden ze niet leuk.

 

feedback van andere lezers

  • DeKoeneRidder
    Zeer sterk, Paint!!!


    Gr. DKR
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
  • otiske
    Inderdaad, zo is het.
    Heel beeldend weergegeven.
    graag gelezen, groetjes.
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .