writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geurherinneringen

door puk

Mijn neusorgaan is altijd gevoelig geweest. Van nature is het welgeschapen en van een goed formaat, proefondervinding en jarenlange training slepen en vervolmaakten het tot een precisie-instrument. Een snuif, en ik weet wie u bent, waar u vandaan komt, wat u gegeten heeft, met wie u het bed en uw huis deelt en hoe bang u bent. Mijn vrouw maakt mij niets wijs, haar geur vertelt me alles. Ik ruik het kaarsvet bij het dinertje met die ander, de champagne, warme vingerdoekjes, hete chocoladesaus over roomijs en die hand strelend over haar huid. Oh, wat haat ik die aftershave.
Geurvlagen brengen me herinneringen aan betere tijden: het jagen, loeren en die ene kans benutten; het balanceren op de rand; het drinken in de goot; liederlijk gezang in het duister en mijn vrouwen van de nacht; de warme streling over mijn hele lijf. Alles herleeft als de wind gunstig staat. De oude hartstocht laait op en jaagt me door het huis, tot ik mijn vrouws warmte niet meer kan weerstaan en uitgeput bezit neem van haar schoot.
Onder luid gespin.

 

feedback van andere lezers

  • iris
    Een prachtorgaan, die neus van jou !
    mooi stukje, bondig en toch met veel inhoud. Graag gelezen.
    Iris
    puk: Dank je. (wel mijn kats neus, hoor)
  • otiske
    Heel sterk onder woorden gebracht en inderdaad, geuren kunnen ongelooflijke herinneringen teweeg brengen zelfs na vele jaren.
    Graag gelezen, groetjes.
    puk: Dank je.
  • pieter
    Handig zo'n neus. Aan de andere kant kan het knap lastig en verontrustend zijn. Je komt dingen te weten die je misschien helemaal niet wilt weten. Weet je zeker dat je in een vorig leven geen hond bent geweest?
    Soepel geschreven.
    Groet,

    Pieter.
    puk: Dat zal ik aan de kat vragen, want dtaw as de ik-figuur.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .