writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De schuinmarcheerders

door roggemanj

Als een opgejaagd stuk wild raast hij door het huis, een onbekende waterachtige blik in zijn ogen en dan plots ziet hij me weer, merkt hij me weer op en vertraagt zijn pas. Hij heeft een enorme vracht vriendschap in hem maar kan het bijtijds niet aan me tonen al wil hij dat wel.

Hij behoort tot de legers der schuinmarcheerders denk ik dan in gedachten, in de positieve manier dan, het was een woord dat in me opkwam en ik speciaal hiervoor wou gebruiken. Zijn lichte vorm van autisme maakt hem dus een schuinmarcheerder.

Op sommige dagen kan hij me omringen met alles wat hij in zich heeft en op andere dagen wordt ik dus echt hoorndol van hem. Ik let op hem als een moederkloek wordt wel eens spottend gezegd, het is geen vertroetelen, het is zorgen voor, hem behoeden voor..
En als er dan weer zo'n dag voorbij is waarop hij vriendelijk en lief is is het goed voor mij, ben ik best tevreden. Ik kan hem zitten bekijken zonder hij er erg in heeft en dan glimlach ik soms tevreden om mijn schuinmarcheerder.

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  OOOO!

  Amaai, dit is zo mooi en echt Ún op een bepaalde manier heb jij er zo sterk de twee kanten in gebracht!
  'Hij heeft een enorme vracht vriendschap in hem'... magnifieke zin. (ik betrap me erop dat ik spontaan 'in ZICH' wilde typen. Ik denk dat 'in zich' taalsgewijs correcter is, maar ik hou meer van 'in hem')

  XXX
  roggemanj: Wat een enthousiasme :=) Welbedankt voor de fijne feedback
 • aquaangel
  mooi doorgelicht l;)
  roggemanj: thank you :=)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .