writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Lekker, koken, eten, drinken, roken.

door verf



Onlangs ben ik toegetreden tot een geheim genootschap. We eten, drinken, roken, graag. Dit weekend was er KALF


Op zaterdag 13 december tovert het koksduo YOERI en IGOR een interessante Belgische bastaard uit de potten : KALFSBLANKET !

dit gerecht is afgeleid van de nobele franse klassieker Blanquette de Veau ( dont le commissaire Maigret était un grand amateur) zonder frikadellebollekes en de ietwat boertige Kalfsfricassee ( die ze in de Vlaanders zelfs sudderen in donker bier ) met hoe-meer-hoe-liever frikadellebollekes

in elk geval zult U zaterdag kunnen genieten van Franse verfijning ......without missing out on the meatballs ....

als dessert is er : CLAFOUTIS
klassiek recept ? interessante afwijking ? : de koks wilden er niets over lossen ...... THE BASTARDS !!!!!!!!!


musical deviations bij Mister Tokta

Daar heb ik terug de definitie gevonden van wat lekker eten is. Lekker eten is verslavend. Vanaf de eerste hap is lekker eten zo lekker dat men te allen tijde denkt, met dat soort eten wil ik, honderd jaar worden, iedere dag van mijn leven eten.

Het voorgerecht was een Spaanse aardappel omlet met een bijgevoegd sausje waar men afgebroken stukjes omelet in dipte, het verschafte een licht prikkelend mond, tong gevoel die verslavend werkte.

Tatjespap.

Men kookt bloemige aardappelen, na het afpuuren prakt men de aardappelen met een dikke kluit goede boter en BELANGERIJK er mag veel -dan wordt het een pap- of weinig -dan wordt het een puree- karnemelk bijvoegt.
Gesneden bieslook en, niet noodzakelijk, garnalen -zeer lekker- vervolledigen de maaltijd. Een hard ei met een lopend geel en wat zout past er ook bij.
VERSLAVEND.

Papsaus.

Men verhit in een gietijzeren pan een dikke klont goeie boter, tot ze bruin ziet, men blust met pap, geen zoete pap maar pap met een beetje zout.
Men serveert met aardappelpuree, gehakt bieslook, gekookt ei.
VERSLAVEND.



GOEI FEESTEN

Verf. Ed.

P.S.
Iedereen die zijn e-mail op de fb zet word opgenomen in de e-mail lijst
de vreetpartijen zijn iedere zaterdag avond in een pand in het midden van de oude stad Antwerpen.
MAXIMUM 30 personen.

 

feedback van andere lezers

  • DeKoeneRidder
    Hahahaha.....wederom genoten Paint!

    blueblues18@hotmail.com
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .