writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (77)

door Julien_Maleur

Meester Lahousse en Lisa zijn er zich niet van bewust , dat ze worden bespioneerd, terwijl ze elkaar zoenen in het deurgat van haar woning. Ze denken niet aan haar man. Waarom ook zouden ze? Hij is immers uitgeteld. Door de uitspraak in kortgeding kan hij nog amper het hoofd boven water houden. Ze moet nu nog enkel wachten op de definitieve uitspraak.
'Is er nieuws van mijn echtscheiding?' vraagt Lisa zodra ze met meester Lahousse in de leefkamer komt.
'Neen, niet echt.'
'Waarom wou je mij dan zo dringend spreken? Ik heb nu geen zin in seks.'
'Ik ben niet gekomen om te neuken. Wij moeten dringend eens praten, over ons.'
Lisa begrijpt er niets van. Wat valt er nu over hen te vertellen? Ze werd verliefd op haar advocaat en blijkbaar ziet die haar ook wel zitten. Ze zijn al enkele keren met elkaar naar bed geweest. Dat betekent toch iets!
'Dat incident met je vader heeft mij aan het denken gezet, Lisa. Je weet dat ik je graag mag. Ik aanbid jouw lichaam en ik vind het zalig om met jou te vrijen. Je bent echter nog niet gescheiden en ik moet daarbij jouw belangen behartigen. Dit voelt niet goed. We zullen voorzichtiger moeten zijn. Stel dat jouw man verneemt dat wij intiem zijn. Hij zou dat kunnen misbruiken voor de rechtbank. Dit zou slecht kunnen zijn voor jouw zaak. En voor mijn reputatie is dat ook niet goed.'
Verwonderd luistert ze naar dit betoog. Hoe zou haar man nu te weten kunnen komen dat zij iets heeft met haar advocaat. Ze deden het toch altijd in de slaapkamer en daar was hij niet bij. Meester Lahousse ziet verbazing op haar gezicht.
'Bovendien wil ik jou niet misbruiken. Ik mag jou en we hebben goede seks gehad. Maar ik weet niet of ik al een vaste relatie aankan. Ik vind jou lief, ik voel iets voor jou. Ik twijfel echter of ik nu al een gezin wil. Tot ik zeker ben van mijn gevoelens kunnen we best elkaar nog alleen ontmoeten op mijn kantoor en op de rechtbank. Als je mij nu niet meer als advocaat wilt begrijp ik dat.'
'Ik begrijp het, Jacques. Vanaf nu ben jij voor mij opnieuw meester Lahousse. Natuurlijk wil ik jou nog als mijn advocaat. Weet dat ik op jou verliefd ben. Ik zal wachten, tot jij zeker bent.'
Lisa heeft de handen op de tafel gelegd om te verbergen hoe zeer ze beeft. Meester Lahousse is recht gestaan. Hij streelt haar kort door het haar terwijl hij fluistert:
'Het is het beste zo! Geloof mij.'

Meester Lahousse is slechts een half uur binnen geweest bij Lisa. Buiten is Michel de woonst blijven bespioneren. Hij vraagt zich af waarom de advocaat zo vlug weer vertrekt. Dat vluggertje ging wel bijzonder vlug, denkt hij.

Boven, op zijn kamer, zit Bartje. Het jongetje is enkele weken geleden elf jaar oud geworden. Mama heeft hem naar zijn kamer gestuurd toen ze die vreemde mijnheer binnen liet. Hij vraagt zich af waarom. Hij weet niet wie die man eigenlijk is. Hij heeft hem al eens gezien, buiten voor het gerechtsgebouw, een tijdje geleden, toen hij daar met oma en opa mama is gaan afhalen. En ook toen hij samen met mama bij die mijnheer heeft gelogeerd. Hij is daar toen alleen gebleven met een oppas, terwijl mama met die mijnheer is weg gereden.
Bartje is een slimme jongen voor zijn leeftijd. Hij voelt aan dat er iets is tussen zijn mama en die mijnheer. Sommige vriendjes op school hebben twee papa's. Hun echte papa woont dan elders en ze mogen maar af en toe bij hem op bezoek. De mama leeft samen met een andere man. Die moeten ze ook papa noemen. De mama heeft hen uitgelegd dat deze mijnheer hun nieuwe papa is.
Bartje wil geen nieuwe papa. Hij wil zijn echte papa terug. Hij wil dat die weer bij hem en mama komt wonen.

**

 

feedback van andere lezers

 • henny
  Ik vroeg me al af: hoe gaat het met Bartje? Ik vind het nog steeds triest voor hem. Ik zal wel zien wat het kort geding oplevert.
  Goed vervolg!
  Julien_Maleur: dank je Henny
  x
  JM
 • sproet
  ik vermoed dat je een overgang in het verhaal aan het opbouwen bent. ik schrijf dit omdat dit gedeelte mij wat langdraderig overkomt, maar dat heb je met deze korte stukjes.

  liefs, trees
  Julien_Maleur: dank je Trees. Ik zal daar iets moeten aan doen.
  groetjes
  JM
 • Ghislaine
  Meestertje in de rechten is een loser van formaat.
  Julien_Maleur: dank je Ghislaine.
  groeten
  JM
 • martine
  Julien ben je emailadres kwijt
  op 28 januari richt het ocmw terug een gedichtendag in
  niet ge´nteresseert ?
  mverhavert@hotmail.com

  Julien_Maleur: Dank je Martine. Ik heb interesse voor die voordrachtdag en heb gezien dat je intussen mijn e-mail adres hebt gevonden. Ik heb reeds drie keer een antwoord naar jou gestuurd (vandaag), maar weet niet of ze bij jou zijn toegekomen. Ik sukkel sedert enige dagen met mijn e-mail software (outlook) Wil mij op de hoogte houden nopens die gedichtendag. Met hoeveel zouden we zijn. Jij komt toch ook zodat we mekaar daar dan zien?
  groetjes
  JM
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .