writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geschifte Verhalen 1

door GoNo2

" Zet u, GoNo, pak een stoel en blijf staan hé ?"
" Zeg flauwe plezante, ik kom hier voor m'n therapie en niet om de lolbroek uit te hangen......"
" Zozo, meneerke komt hier voor z'n therapie, awel, hier mag af en toe gelachen worden, hier maken we van citroenen zoete appels, hebt ge hem ?"
" Nee, 'k heb hem niet en 'k zou hem ook niet willen hebben......"
" 't Is al goed, GoNo, ge hebt al honderd, zet u nu maar neer en doe gewoon mee....."
" Tot uw orders, generaal, hebt ge hem ?"
" GoNo, de bedoeling is wel dat ge met uwen stoel in de kring komt zitten en niet buiten de kring hé......"
" Zeg dat dan, broeder, 'k ben hier nieuw en 'k heb geen handleiding gekregen om te weten hoe zo'n therapeutische sessie verloopt......"
" Zo, eindelijk, als meneer GoNo klaar is met z'n verhuis naar de binnencirkel, kunnen we misschien eindelijk eens beginnen......"
" Pardon, meneer Broeder, waar moet ik m'n stoel zetten ?"
" Allé mensen, schuif eens wat op, zodat hij z'n stoel in de cirkel kan zetten....."
Een oorverdovend lawaai van schuivende stoelen was het gevolg van dit oponthoud. GoNo schoof z'n stoel er tussen en eindelijk konden ze beginnen.
" GoNo, de bedoeling is dat ge op die stoel gaat zitten en niet er achter blijft staan....."
" Zeg dat dan, broeder, zeg dat dan....."
" Eindelijk, beste vrienden, we gaan het vandaag hebben over de vertrouwensrelatie tussen de psychiater en z'n patient....."
" Mag ik een vraag stellen, broeder ?"
" Dat moogt ge, maar stel u eerst even voor, da's hier zo de gebruikelijke gewoonte, wij zijn hier allemaal vrienden onder elkaar......"
" 'k Zal m'n vrienden wel zelf kiezen, maar dit buiten beschouwing gelaten, ik ben GoNo, 53 jaar, vrijgezel, afkomstig van de trotse stad Gent, waar Klokke Roeland ooit de helft van Vlaanderen gered heeft, en waar Jacob van Artevelde nog steeds de bezetting van den Duits verwelkomt. Waar Leie en Schelde samenvloeien en waar ze fier zijn dat ze Stroppendragers heten. Waar ze de multiculturele samenleving hoog in het vaandel dragen, omdat hun Vlaamse Leeuw niet meer kan klauwen, wegens z'n hoge ouderdom. Waar ze constant in ruzie liggen met die van Antwerpen om de grootste haven en de mooiste stad te zijn. Waar de Verhofstadts en de Martens, Smetjes, De Clerckskes kind aan huis zijn. Waar ze beweren dat hun universiteit de grootste van 't land is en waar ze ooit Celta Pils gebrouwen hebben. Van Meiresonne. Maar ik woon nu al meer dan 35 jaar in Antwerpen. Antwerpen, de mooiste stad van Vlaanderen. Met haar ranke kathedraaltoren, haar Steen en haar Vogelmarkt. Haar diversiteit van bewoners, winkels en andere culturen. Haar haven, die meer dan 100 000 mensen tewerkstelt, en die er zich, terecht , op beroemt de grootste haven van dit land en omstreken te zijn. Haar immer vriendelijke politie, die altijd op de achtergrond aanwezig is, kwestie van discreet te zijn...."
" Beste vrienden, na deze met gloed gebrachtte uitéénzetting, die van nul en generlei waarde is, zie ik mij genoodzaakt deze sessie af te ronden, gezien onze tijd op is........"
" Zet allemaal uw stoelen terug op hun plaats en GoNo, kunt ge nog even wachten om er als een speer van door te gaan?"
" Zeker, m'n broeder, zeker......"
" Zeg GoNo, gaat ge me dat iedere keer lappen als ge aan 't woord komt ?"
" Jamaar, broeder, 'k moest me voorstellen, en ik dacht een beetje geschiedenis verweven met wat econmie, is altijd mooi meegenomen. Ze zouden wel gek moeten zijn om van dit gratis aanbod geen gebruik te willen maken hé ?"
" GoNo, ze zijn hier allemaal een beetje gek, de één al wat meer dan de andere.Daarom dat wij therapie geven om hen zo vlug mogelijk terug een plaatsje in deze maatschappij te bezorgen. Hetgeen dat gij doet, is er voor zorgen dat ze nog gekker worden dan ze al zijn.......Wat hebt ge daarop te antwoorden ?"
" Zalig de armen van geest, want zij zullen het Rijk Gods het eerste betreden, wat van u, broeder, niet kan gezegd worden hé ?"
" GoNo, ge zijt volslagen gek, krankjorum en nog wat van die dingen....."
" 'k Weet het, 't doet altijd deugd om met een collega te praten....."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  glimlach hier x
  GoNo2: Dank u.
 • sproet
  gelezen met een glimlach van mijn een oor naar het ander...

  liefs, trees
  GoNo2: Dank u.
 • Rob
  Het doet altijd deugd een collega te lezen!
  GoNo2: Ok
 • killea
  xxx
  j
  GoNo2: Dankjewel
 • henny
  Even in verhalen van jou gedoken. Ik houd wel van droge humor, dus dit deel smaakte goed.

  Tip: Niet meer punten zetten dan een of drie. Meer heeft geen meerwaarden
  GoNo2: Dankuwel
 • krisdl
  Hilarisch en de laatste regel sloeg in als een bom.
  GoNo2: Dankuwel!
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .