writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hakketak

door JakobRo

Mensen, mensen wat is het een verademing om op blote voeten naar het theater te gaan. Kent u dat? Dat voelt werkelijk als een halve draai maken in zure room. Heerlijk!

De relatie tussen mij en een steen kun je rustig typeren als levenslustig struikelen. Daarbij behoort de levenslust duidelijk aan de steen. Maar ik had wel houvast aan een ambachtelijk vers.

Gebakken brood is trouwens ook lekker. Maar goed, die steen.

Je zou denken die ligt daar maar te liggen. Maar dat is dus niet zo. Nee die steen doet al heel lang zijn best om een relatie met jou op te bouwen. Had je niet gedacht hè? Die steen was eerst een berg waar je vanaf kon donderen. Toen werd het een flinke rots waar je altijd maar omheen moest lopen. Nu is hij precies zo groot dat je er je nek over kunt breken. En er komt een dag dat deze steen zand is geworden.

Over zand gesproken. Het was in de zandbak dat ik mijn eerste kusje kreeg. Van een blonde krullenbol. Angelique heette ze. Ik was een jaar of zes en straalverliefd. Maar wat een kutwijf was die griet. Net toen mijn handjes op onderzoek uitgingen trok ze mij keihard aan de haren.

Wist u dat onze haren slechts dode eiwitten zijn. Jazeker, zodra dat spul ons hoofd verlaat is het al dood. Alleen dat ene stukje dat in de huid blijft leeft nog maar wordt al stervende uitgeworpen. Haargroei noemen ze dat in de wetenschap.

Tot slot, wist u trouwens dat wetenschappelijk aangetoond is dat het lopen op blote voeten alleen zin heeft bij een wisselende ondergrond? Evenals het maken van een halve draai in zure room.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  ooh deze blonde Angélique was het niet hoor!!

  heb je bewust die - jes tussen woorden of is het een foutje met het kopieren naar de site??


  x
  JakobRo: Dank voor het lezen en reageren.
  De afbreekstreepjes waren ibnderdaad een kopieerfoutje, heb het gewijzigd!
  En: ik geloof graag dat u niet dé Angélique bent.
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .