writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag.019. Gas.

door verf

Gas.


Binnenkort hebt u de kans opgenomen te worden in onze grote familie van aardgas gebruikers. Straks word in uw straat een gasleiding gelegd waar u na betaling kunt van aftappen. Klonk goed die brief. Gedaan met de houtkachel straks kon ik mijn vermoeide botten warmen met het comfort van aardgas. Bijgeleverde brief moest terug gestuurd worden. Wat ik prompt deed. Toen hoorde ik niks meer.

Een jaar later werd de gehele straat ingesmeerd met een dikke laag asfalt. Het leek een grap maar het was werkelijkheid.

Twee jaar na de eerste brief, werd ik opnieuw warm gemaakt. Een brief die mij tweehonderd euro korting voorspiegelde wanneer ik de bijlage zou opsturen. Op de bijlage stond een telefoonnummer die ik iedere maand belde tot de telefoon mevrouw opeens zei dat ik met een brief zou gewaarschuwd worden.
Ik kreeg geen brief.

Een jaar later deed ik mijn venstergordijn open en werd geconfronteerd met een open bestelbus waarin arbeiders zaten te eten. Ze legden buizen. Het asfalt sneden ze open.

Ik bel nog eens dacht ik. De telefoonjuffrouw vroeg mij verbaast "bent u nog niet aangesloten?" Er zou een ploeg komen binnen twee maand "twee maand" zei ik "ik ben oude man en de winter staat voor de deur ik wacht al vier jaar" en nog van dat fraais. Past u volgende week? Twee kloeke mannen boorden en groeven het aardgas tot bij mij binnen.
Dat was het eerste stadium.
Het gas moest nog via leidingen en een gaskachel warmte afstaan. De firma die ik contacteerde zei volgende maand kunnen we waarop ik zei "ik ben oude man en de winter staat voor de deur en ik wacht al vier jaar." Past u volgende week? Wederom twee struise mannen bogen koperen buizen en deden de schouw trekken.
Dat was het tweede stadium.
Nu moest alles nog gekeurd worden. "Volgende maand " zei de controleur waar op ik zei "ik ben oude man en de winter staat voor de deur ik wacht al vier jaar."
Past u overmorgen?

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    en maar wachten. brr brr
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr...ed
  • JakobRo
    die drukte bij de aanleg en keuring is net zo vluchtig als het gas zelf! ;-)

    PS aftapen+aftappen

    gr
    JakobRo
    verf: dank U
    voor UW fb
    gr...ed
  • Magdalena
    grinnik.

    Ik zou alleen die zin 'Het leek een grap maar was werkelijkheid.' volledig schrappen: gewoon de feiten en de tijdsopsomming voor zich laten spreken.
    verf: dank U
    woor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .