writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag 022. Oscars.

door verf

Dag 022. Oscars.

Oskarke 1 zegt met een duidelijke stemme "ge moe niet zo veel lezen" me een onduidelijke grijns op zijn gezicht. Oskarke 1 heeft ooit 1 boek gelezen en denkt dat hij gelukkig is daarom zegt Oskarke 1 dat iedereen die gelukkig wil zijn dat ene boek moet lezen. Meer nog iedereen die een ander, of erger nog vele, boeken heeft gelezen beschouwt Oskarke 1 als een gevaar. Met dat een boek heeft iedereen genoeg wijsheid opgedaan om gelukkig te kunnen leven, denkt Oskarke 1 hij denkt er zelfs aan om al die nutteloze balast gewoon in het vuur te gooien. Besluitvaardig als hij is, de koe altijd bij de horens vatten, heeft hij bij dat vuur toch zijn bedenkingen, want over da vuur staat niks in zijn aanbeden boekske.

Oskarke2 die heeft andere boekskes gelezen en uit die boekskes citeert Oskarke2 altijd dezelfde zin 'we gebruiken maar 10% van onze hersenen'. En hij maar stouwen om die andere 90% vol te proppen. In zijn kantieken BOEKEN clubke verstouwen ze om ter meest. Verstoken van licht en lucht. Verdoken voor de massa die ze niet kunnen luchten. De slimste mens willen ze worden want zeg nu zelf welke figuren ze tot slimste mens bombarderen. Eerst was er papergaai me zijn schele ogen die tot hun verbazing al da schoon vrouwvolk aantrok. Het is nie eerlijk verdeeld in het leven vind Oskarke2 en hij loens naar zijn schriele vrouwe die naast hem gezeten met een moderne leesbril een turf aan het verslinden is. Dan was er die filmmaker die uit die stad komt waar gisteren op het plaatselijke journaal van gezegd werd dat er een drug probleem van kapitaal belang rondwaart. Die stad heeft al de laatste 40 jaar een drug probleem. Meer nog het is al die jaren de distributie plaats van de streek. Maar dat was de plaatselijke slimste mens totaal ontgaan. Hoewel zijn oogskens stonden toch wel zeer raar. Nu is de slimme mens een met lederhozen gekleed allochtoon. Da gelooft geen mens tis allemaal politiek. De viezetiesten.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .