writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zwartgeel idealisme

door JakobRo

Het loopt tegen kwart voor drie en de trein is zojuist station Rijswijk binnengereden. Bah, wat stinkt het hier toch altijd.

Mijn oog valt op een zojuist ingestapte jongedame. Niet vanwege haar schoonheid, het is een gewoon type wat dat betreft, maar omdat ze geheel zwartgeel gekleed gaat. Stevige, zwarte laarzen op een dwarsgestreepte zwartgele panty. Erboven een stevige zwarte jas.
Zelfs in het zwarte haar ontwaar ik een gele streng. Op de jas, links op de borst een zwartgeel embleem met de tekst Kerngesund. Hé, dat is Duits. Zou ze Duits zijn? Kan natuurlijk maar ze kan net zo goed Nederlandse, Belgische of Deense zijn met een embleem met Duitstalige tekst.

Nieuwsgierig sla ik haar gade en nu vallen ook de potloodlijntjes en tekentjes om en vooral naast haar ogen op. Ik kom er niet uit of het iets voorstelt en zo ja wat dat dan is.
-Hoe meer ik haar gezicht zie des te meer ik meen dat de jongedame inderdaad een Duitse is.-
Ik kijk verder en zie dat ze toch niet helemaal zwartgeel gekleed is. Onder de mouw van haar jas komt een stukje knalroze stof de wereld tegemoet en aan haar rechterhand prijken een aantal knalroze en knalgroene plastic ringen. Wanneer ze even beweegt ontwaar ik ook nog een lichtblauwe plastic halsband rond haar nek.
Hm, alternatief type? Idealistische studente? Ze ziet er in haar kleurenpracht wel strijdlustig uit, heeft daar ook voldoende moeite voor gedaan, maar als ik nog eens goed naar haar kijk, in haar ogen kijk, dan lijkt ze me eerder bang. Geen idee waarom dan of waarvoor en net als ik hier een antwoord op wil gaan bedenken klinkt een blikken stem dat station Schiedam in aantocht is, mijn overstap.

Glimlachend om de gedachte dat ze, alle moeite ten spijt, over 15 jaar een mantelpak draagt en onderdeel is van het establishment. Drie kinderen heeft en stevig ageert tegen types die zich manifesteren in zwartgeel stap ik uit. Het zwartgeel idealisme blijft zitten, reist verder.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Wie zegt dat ze over 15 jaar onderdeel is van het establishment? En wat dat zwartgeel betreft: misschien is ze gewoon supporter van Borussia Dortmund ;-)

  Groet,
  Greta
  JakobRo: Ik zeg dat omdat dat soort dingen (in mijn beleving) vaak zo gaan. En wie weet is ze idd supporter van BD.
  Het (verhaaltje) is in ieder geval dat wat zij bij mij opriep.
  Dank voor je reactie
 • aquaangel
  Vitesse fan? :)


  leuk om te lezen
  JakobRo: vitesse?? Nee hoor, ik hou helemaal niet van voetbal.
  dank voor je reactie
 • koyaanisqatsi
  Roda JC? Berchem Sport? Lierse SK? Of gewoon smoorverliefd op de Vlaamse Leeuw???!!!
  JakobRo: none of the above...
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .