writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kort verhaal

door Hoeselaar

Onverkwikkelijk warm


En weer was het zo'n verschrikkelijke dag. Gloeiend heet en de zon deed daarenboven ook nog eens overuren maken. Al de hele dag zat hij aan de desk de pc gloorde zijn ogen vierkant.
Nu hij op straat liep en een koelend windje zijn oververhitte lichaam streelde, kwam hij een beetje op adem. Hoelang zou deze hitte nog aanhouden en vloekte binnensmonds. Djuu,- morgen zou hij weer in deze bakoven moeten zweten, en weer de zweetgeuren van de andere klerken opsnuiven. En weer zou het aftellen worden minuut voor minuut tot dat hij weer naar buiten kon. Die nacht sliep hij bijna niet, hij draaide woelde het hele bed om, om tegen vijven op te staan een lauwe douche te nemen en wachten tot het uur van vertrekken sloeg. Het was nog donker, op straat verschenen de eerste auto's die gehaast voorlangs zijn flat reden. Sterren waren nog te zien en de halve sikkel van de maan hing daar als gevraagd maar niet afgehaald.
Langzaam verstreken de minuten, tik tak,tik tak, tik tak,- Wat was dat de klok liet het afweten, haar raderwerk zou misschien in de knoop liggen, of nee! Dat kon niet dit is een moderne wekker die op batterijen draait. Hij schroefde de achterkant open en bekeek het AAA batterijtje maar zag niets dat hem kon zeggen of dat deze energiegever de pijp aan maarten had gegeven. Hij monsterde zijn armbandhorloge en zag dat hij nog tijd had om een koud drankje tot zich te nemen. liep naar de ijskast en haalde een blauw flesje er uit? Schssssss, het bruiste bij het openen en een gedeelte van de vloeistof liep over zijn handen. "Ook dat nog", riep hij vertwijfeld en schudde de kleverige vloeistof van zijn handrug af. Weer liep hij naar het venster schoof het gordijn opzij en keek naar beneden op straat. Een donkerrode auto stond juist tegenover zijn flat en de chauffeur zwaaide met zijn armen naar hem. Aan de mimiek van zijn mond en handelingen maakte hij op dat men hem zelf bedoelde. Wat heb ik met deze man te maken, dacht hij en wilde zich juist terugtrekken toen er een steen tegen zijn ruit belandde. Nu opende hij de venstervleugel en vroeg wat men van hem wilde, en de man onder keek hem recht in de ogen en zei, het is onverkwikkelijk warm, vindt u dat ook? Ja, hoorde hij zichzelf zeggen en wees met zijn wijsvinger tegen zijn hoofd. Vindt u het niet te vroeg om iemand zo vroeg in de morgen met deze banaliteit lastig te vallen? Ja, riep de man op straat dat wel maar ik moet het toch met iemand doen want er is niemand die dit gelooft en u gelooft het toch ook niet, nietwaar? Nee, nee dit geloofde hij ook niet, maar wat was het dan dat hem stoorde, oh, ja nu wist hij het weer, hij sliep nog en droomde deze onwerkelijke droom. De wekker haalde hem uit zijn slaap, hij rekte zich en dacht, tja, heb ik dat nu gedroomd of was ik werkelijk wakker?

Hoeselaar

 

feedback van andere lezers

 • Julien_Maleur
  Dat het zo heet is moet wel een droom zijn, bij deze vriestemperaturen. Ik vind dit een leuk verhaal, niet slecht geschreven, maar soms een beetjes slordig. Je zou het eens rustig moeten herlezen en zien wat er soms schort. Ik bedoel dit niet als kritiek, enkel om je te helpen.
  bvb.
  tweede regel: ...overuren maken. (maken is niet nodig. ....)
  ...de zon deed daarenboven nog eens overuren (is correct)
  nog tweede regel: Twee zinnen maken van één.> Al de hele dag zat hij aan zijn desk. De Pc gloorde (ik zou maakte gebruiken) zijn ogen vierkant.
  in derde regel: zou ik 'koelend windje' vervangen door 'koel windje'
  ook: Hoelang zou deze hitte nog aanhouden en vloekte binnensmonds. (Hier ontbreekt duidelijk 'hij', maar ik zou er van maken :
  Hoelang zou deze hitte nog aanhouden? Hij vloekte binnensmonds.
  Zo zijn er nog een paar kleinigheden, die je als je aandachtig naleest kunt ontdekken en die jouw tekst die nochtans vlot leest een beetje ontsieren.
  Ik hoop dat je mij niet kwalijk neemt dat ik je op die foutjes heb gewezen.
  groetjes
  JM
  Hoeselaar: Zeer zeker niet Julien, in tegendeel, ik wil niets liever dan elke dag iets bijleren. Ja, ik weet, men denkt dat als men eens twee en zeventig is geen lessen meer nodig heeft, maar ik beweer dat dit niet klopt

  Groetjes Willy
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .