writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag 027. AMERIKA - NEDERLAND.

door verf

De Britten hadden het goed uitgekiemd alles moest via Brittannië. Alle basis goederen die in Amerika werden geproduceerd moesten met booten naar de fabrieken in Engeland. Waar ze verwerkt werden. Wol werd kledij, suiker alcohol, verf schilderijen, ijzer kogels. De producten werden dan weer met boten richting Amerika gestuurd waar ze verkocht werden. Er was voor veel producten zelfs een productie verbod in Amerika.
Washington een burger van Amerika had er zijn buik van vol. Belastingen betalen voor een koning en een land dat hij nooit zou zien. Samen met enkele gelijkgezinde begonnen ze een strijd om de Britten buiten te gooien. Zo kwam het dat op een dag een schip van de Amerikanen, onder de leiding van Washington, een haven aandeden die eigendom was van Nederland. Daar kreeg voor de eerste keer de Amerikaanse staat erkenning van een andere staat. Het einde van het verhaal de Fransen, in een eeuwige strijd om jachtgebied tegen de Britten, gooiden samen met Washington de Britten buiten.
Wat het ontstaan werd van Amerika.

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    interessant x
    verf: dank U
    voor UW
    fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .