writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De steen

door JakobRo

(Dit is geschreven als variant op het verhaal Hakketak)


De relatie tussen mij en een steen kun je rustig typeren als levenslustig struikelen. Daarbij behoort de levenslust duidelijk aan de steen. Maar ik had wel houvast aan een ambachtelijk vers. Gebakken brood is trouwens ook lekker. Maar goed, die steen…

Je zou denken die ligt daar maar te liggen. Maar dat is dus niet zo. Nee die steen doet al heel lang zijn best om een relatie met jou op te bouwen. Had je niet gedacht hè? Die steen was eerst een berg waar je vanaf kon donderen. Toen werd het een flinke rots waar je altijd maar omheen moest lopen. Nu is hij precies zo groot dat je er je nek over kunt breken. En er komt een dag dat deze steen zand is geworden. U weet wel van die hele kleine steentjes die dan overal in gaan zitten. Erg irritant. Je zou haast gaan denken dat die steen je haat.

En daar gaat het dus mis. Die steen haat je helemaal niet. Nee hoor. Die steen is gewoon steen. Was berg, toen rots. Is nu steen en straks zand. Iets anders kan hij niet zijn.

En toch zit dat mij dwars. Als die steen slechts steen is dan kan hij er niets aan doen dat ik er over struikel, dan zou dat mijn eigen schuld zijn. En dat staat mij behoorlijk tegen! Ik geef graag iets of iemand anders de schuld van zaken die mij overkomen.

Tenzij het iets succesvols is natuurlijk want dan heb ik het aan mijzelf te danken.

Nee, als ik struikel over die steen dan is dat gewoon de schuld van die steen. Niet mijn schuld! Ik zag hem heus wel liggen maar had die rotsteen nou niet eventjes een paar centimeter kunnen opschuiven. Of iets sneller kunnen eroderen. Ik ben namelijk nog nooit gestruikeld over zand.

Maar die steen maakt het allemaal niet uit, die is gewoon levenslustig steen.

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Steengoed
  JakobRo: dank je
 • henny
  Hahaha, Zo kun je het ook bekijken!
  JakobRo: doe ik ook...soms
  dank voor je fb
 • Mistaker
  Marmor, Stein und Eisen bricht...

  Groet,
  Greta
  JakobRo: haben unserer liebe...
 • Vansion
  zeer geslaagde variant op "Hakketak"
  ik vind de eerste paragraaf magnifiek!
  JakobRo: dank je voor het lezen en voor magnifiek.
  zo'n eerste paragraaf zet wel de toon he?

  groet
  Jakob
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .