writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

biografie van een virus (intermezzo - ontnuchterd)

door Vansion

"... dat ik gezondigd heb in woord en gedachten, in doen en laten. Door mijn schuld, door mijn schuld, door mijn grote schuld. Daarom smeek ik... Neen, neen, NEEN!!!"
Ze schrok wakker, verward, bezweet. Naast het hoofdkussen lag een schamel hoopje verontwaardiging. Ze keek ernaar, bevoelde het, bracht het naar haar droge lippen.

Waarom dromen mensen van schuld na verlies? Dat wist ze. Rouwen, hoe begin je eraan? Ze wist het. Hoe geraak je uit de fase van ontkenning? Ze schopte haar lijf het bed uit en de trap af.

Ze had het zomaar naar een wildvreemde doorgemaild: haar verhaal, haar zo schone verhaal. Het verhaal dat ze moest laten gaan. Het verhaal waar ze nu eindelijk eens uit moest stappen. Ze herlas het en raakte ontroerd.

'"... daarom smeek ik de Heilige Maagd Maria, alle engelen en Heiligen en u, broeders en zusters voor mij te bidden. Zij het niet om vergeving, want ik heb niets misdaan. Bid voor mij om woede; bid voor mij om de noodzakelijke woede die mijn lichaam nodig heeft om te rouwen."

Woede heb je van doen. Woede bevrijdt. Dat wist ze beter dan wie dan ook. Maar woede kun je niet opwekken of afsmeken. Zij kon geen woede voelen. Vroeger niet, toen hij uit haar leven gegomd werd, zoals een storende vlek. Nu niet, nu ze op het punt stond de man te ontmoeten die haar dochter...

Ze schudde het hoofd. Wat wist ze af van zijn bedoelingen? Niets eigenlijk. Hoogstens dat hij virtueel aanpapte met een meisje van 17. So what?

Langzamerhand begon het tot haar door te dringen dat haar verleden niet enkel haar eigen toekomst aan het inhalen was. Haar verleden aasde op het leven van haar meisje.

Wat je uit liefde doet, gaat nooit verloren. Zeker weten. Alleen heeft wat je uit liefde doet niet altijd een prettig effect. En dit spelletje blufpoker met de messenwerper, dat uit liefde was begonnen ... zou Munshi wel eens fataal kunnen worden.

Dan zou ze gefaald hebben ... én als minnares... én als moeder... zelfs als...

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Heftig hoor...

  Groet,
  Greta
  Vansion: heftig wel, ja... maar wellicht toch ... niet rakend genoeg (?)
 • aquaangel
  rijkelijk ....
  Vansion: grrrrrrrrijns.......
  want te is nooit goed hé
  XXX
 • fenk
  Dit is natuurlijk nieuw voor mij. "Goeie bal", om het in sporttermen uit te drukken. x
  Vansion: vind je?
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .