writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Seks, Drugs & Rock'n Roll

door GoNo2

Na lang zwoegen is het zo ver, z'n verhaal staat op z'n pc. De corrector heeft prachtig werk geleverd. Alle fouten zijn er uitgefilterd, z'n collega-schrijvers zouden geen opmerkingen kunnen maken qua inhoud, stijl of eventuele fouten. Hij is fier op z'n werk. 't Is de aanzet tot een nog te schrijven boek. Als de reacties positief zijn, het kan bijna niet anders denkt hij, is het een stimulans om verder te doen.
't Is een mooi verhaal, geschreven vanuit z'n hart en ziel. Ontroerend, dat ook en tevens echt gebeurd. Hij denkt terug aan de eerste zinnen op dat maagdelijk wit vlak.
De vele malen dat hij moest herbeginnen omdat het niet klonk zoals het hoorde. Hij las het hardop, opnieuw en opnieuw, om dan met één druk de deletetoets in te drukken. Te clichématig. Te bombastisch. Te weinig doordacht en ongeloofwaardig. Maar deze keer is het anders.
Deze keer wordt hij gelezen, dat staat als een paal boven water.
Geen toegevingen doen, was z'n leuze. Een schrijver doet dat niet. Als ze het beter kunnen, dat ze dan zelf schrijven. Hij wist wel beter. Hij wist welke moeite er aan voorafging om een degelijk verhaal neer te schrijven.
Maar wat heb je er aan als niemand het leest ? Kun je evengoed een geheim dagboek bijhouden, die men pas na je dood zal lezen om vervolgens ergens in een donkere lade weg te bergen. Als men het al niet in de prullenmand gooit. Wegens geen interesse.
Het moment van de waarheid is aangebroken, klokslag middernacht zal hij het op de site plaatsen. Dan is het wachten geblazen tot de eerste lezers of lezeressen zich aandienen. Hun reacties zullen de erkenning zijn van z'n schrijverschap......

Na één week, was er welgeteld één reactie verschenen. Kort en bondig. Een " Goed " zoals op de kleuterschool, als hij binnen de lijntjes gekleurd had. Wat heeft het voor zin om m'n tijd en energie te verspillen aan mensen die waarschijnlijk het alfabet nog aan 't leren zijn, denkt hij wrang.
Er zit een schrijver voor het witte scherm van z'n pc. Hij staart in het ijle. De zinnen zijn er wel, maar hij twijfelt hoe hij ze zal verwoorden. Misschien moet hij wel een kleine toegeving doen ? Iets puur commerciëels schrijven doorspekt met onderhuidse toespelingen over seks, drugs en rock'n roll. Ja, dat was het. Het opnieuw uitgevonden ei van Columbus.
Een keihard verhaal. Deze keer zouden ze het lezen, daar is hij van overtuigd.

Na één week was er welgeteld.....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jan
  het laatste wat ik iemand zou aanraden is een boek schrijven...

  maar zotten heb je overal!

  grts
  GoNo2: Zot zijn doet geen zeer, het keitelt alleen maar
 • tessy
  Ik zou het lezen .
  GoNo2: Eén van de weinigen, ze worden zeldzaam.....
 • Yellow
  Ik vind dat je heel goed schrijft, ook later kunnen onverwacht nog reacties binnenstromen, je schrijft met een kritische blik op de hedendaagse maatschappij en met een stukje humor, helaas denk ik dat het velen ontbreekt aan tijd om zowel gedichten als verhalen allemaal te lezen.
  groetjes,
  Marc
  GoNo2: Wie zegt dat dit over mij gaat ? :)
 • Mistaker
  Het schrijven van een boek is een schone zaak
  en geeft het mensdom veel vermaak.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dankuwel
 • krisdl
  Je geeft hier heel goed weer wat een amateur schrijver denkt en voelt (een pro misschien ook wel).
  Tip: schrijf niet alleen voor anderen, maar vooral voor jezelf, dan is alle gekregen reactie meer dan je had verwacht.
  Ikzelf schrijf zelfs niet voor mezelf. Ik die het omdat ik graag fantaseer (het tijpen vind ik vervelend).
  GoNo2: Dankuwel
 • mephistopheles
  Met je titel trok je m'n aandacht maar de inhoud is helemaal anders dan wat ik verwacht had.
  ....in positieve zin....
  WANT: dit is maar al te herkenbaar. Schrijven is gekkenwerk. Piekeren piekeren en alsmaar piekeren. Pijnlijk realistisch en goed gebracht!
  GoNo2: Dankuwel.
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .