writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

deze slechte wereld-flarf

door yellow

We leven in een slechte wereld
en dit verhaal blijft weer eens hangen in mijn hoofd,
ook al is dit lang geleden,
lees het gerust

(tekst uit google)

Op 12 februari 1993 besloten twee jongens een dag te spijbelen en brachten hun dag door in het winkelcentrum. Ze wisten daar James Bulger weg te nemen van zijn moeder. Ze liepen met hem vier kilometer, onderweg stopten ze soms om het jongetje te schoppen, omdat hij moest huilen om zijn moeder. Tijdens die 4 km hebben 38 getuigen hen zien lopen door de straten en enkelen van hen bemoeiden zich ermee, maar de twee jongens wisten die ooggetuigen wijs te maken dat Jamie hun broertje was.

Aan het einde van de 'wandeling' stopten zij bij een treinspoor waar ze Jamie begonnen te mishandelen. Ze schopten hem, gooiden bakstenen tegen zijn hoofdje, sloegen hem met een 10 kg zware ijzeren staaf, smeerden blauwe verf in zijn ogen en duwden batterijen in zijn mond. In diverse kettingmails wordt echter ten onrechte vermeld dat zijn vingers werden afgeknipt en dat de batterijen in zijn anus werden geduwd. Natuurlijk kan een peuter van bijna drie zich niet verdedigen tegen twee jongens van 10 jaar. Na deze marteling lieten ze de jongen voor dood achter op het treinspoor in de hoop dat een trein hem zou overrijden zodat het op een ongeluk zou lijken. Twee dagen later werd zijn dode lichaam gevonden, maar het werd al snel duidelijk dat hij al dood was voordat hij door een trein doormidden werd gereden. De twee jongens werden al snel daarna opgepakt door de politie.


De moordenaars

Robert en Jon
De moordenaars waren Jon Venables en Robert Thompson, twee probleemkinderen die in een arme arbeiderswijk van Liverpool woonden. Ze kregen niet veel aandacht van hun ouders omdat die gescheiden waren en het meeste van hun tijd in het café doorbrachten. De twee jongens hielden zich bezig met onder meer andere kinderen pesten en duiven vangen om hun vleugels er uit te trekken. Ook waren ze meer afwezig dan aanwezig in de lessen.


Veroordeling

De jongens werden na hun arrestatie vastgezet in twee verschillende jeugdgevangenissen. Op hun 18de werden ze vrijgelaten en hebben ze samen met hun familie een nieuwe identiteit gekregen.

Nasleep

Toen de zaak bekend werd, was heel Engeland in shock (vergelijkbaar met de Marc Dutroux zaak in België). De zaak kreeg ook wereldwijde persaandacht; niemand kon begrijpen wat de twee moordenaars bezielde om zulke feiten te plegen. Vele mensen tekenden petities voor strenge straffen voor de twee jonge moordenaars, andere mensen bespoten met graffiti de twee huizen van de jongens. Nu nog steeds lopen er petities en zetten sommige websites aan om de twee daders op te sporen en hen te vermoorden. Ook is na de moord de verkoop van 'kinderleibandjes' spectaculair gestegen.

(einde tekst)Zo zijn er tegenwoordig steeds meer voorvallen van geweld
waar ik niet goed van word en daarom wil ik dit even delen met jullie,
Marc

(aan Jan wil ik nog even zeggen dat dit niet mijn gewoonte gaat worden want dit is niets in vergelijking met de kunstwerk-flarfjes die jij maakt, alleen kreeg ik dit verhaal te lezen vandaag en het blijft gewoon hangen)

 

feedback van andere lezers

 • Mephistopheles
  Langs de ene kant begrijp ik dat idee van kinderleibandjes wel, maar ergens is het belachelijk. Elke nieuwe veiligheid wordt op een dag toch weer gekraakt. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn. Voor die daders bestaat er natuurlijk geen excuus, walgelijk gewoon.
  Interessant stuk.
  yellow: bedankt voor je reactie, groetjes,
  Marc
 • sproet
  jammer genoeg een vrij realistische flarf.
  goed weergegeven.

  liefs, trees
  yellow: bedankt trees, lang geleden dat we iets va u hoorden, groetjes,
  Marc
 • GoNo2
  Die twee gastjes, nu volwassenen, zijn vrijgelaten en leven onder een valse naam vrij en vrolijk in Engeland .......
  yellow: wel, ik begrijp dat niet, wie zoiets doet verdient geen leven vind ik, groetjes,
  Marc

  (ik heb zelf een zoontje van 4 en kan me niet voorstellen dat hem zoiets overkomt)
 • drebddronefish
  Wat is dat woord flarf dat hier regelmatig opduikt?
  yellow: dat kan je beter eens aan Jan vragen,
  die is specialist :)
 • Mistaker
  Wat een wereld he...
  Op school merk ik dat de kinderen naar elkaar en het personeel toe, steeds agressiever worden. Vanmiddag nog sloeg een jochie van 6 (onder behandeling bij een psychiater) een klasgenootje in elkaar omdat die hem klootzak had genoemd. Veel kinderen zeggen dat ze er van hun ouders op los mogen rammen (niet dat betreffende jochie trouwens) en dat doen hun ouders zelf ook, ze spelen 18-plus videospelltjes vol geweld en gaan midden in de nacht naar bed nadat ze allerlei tv-programma's hebben gezien waar ze veel te klein voor zijn. Tel uit je winst.

  Groet,
  Greta
  yellow: ja, ik ben het volledig met je eens Greta, wat scheelt er toch met ons dat we zo verzuurd geworden zijn en enkel nog geweld gebruiken, ik vind hte een spijtige vooruitgang, deze zondag zat ik met onze Senne aan de zee en hij werd kwaad en spuwde(4.5 jaar)ik schrok maar heb hem goed gestraft hoor, zo moeten ze bij mij niet beginnen en aan die computer raken ze ook al snel verslaafd, man, ze hebben zoveel luxe dat ze het gewoon normaal vinden maar wanneer ze respectloos doen dan krijgen ze het met mij te doen en tot nu lukt dat(gelukkig)nog steeds,
  Marc
 • jan
  das niks Marc, in feite is het ook een flarf en je moet flurf hebben
  om er bij stil te staan, in deze tijd worden de moordenaars alsmaar jonger en de moorden steeds gruwelijker en zinlozer..
  er moet een kentering komen, maar hoe? m.i kunnen de media hierin een grote rol spelen..

  grts
  yellow: de media, die lijkt soms zo dubbel Jan,
  hopelijk komt er toch ooit een kentering
  want zulke dingen vind ik echt vreselijk,
  bedankt voor je reactie,
  Marc
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .