writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

21 Lies for Sale

door GoNo2Ze begaven zich naar het restaurant en namen plaats aan het raam, dat uitzicht bood op de straat, die lichtjes hellend naar beneden liep. Beneden was een fontein, omringd door spelende kinderen en ouden van dagen. Kinderen speelden met een bal of joegen achter de duiven. Een paar jongens waren met een zeilbootje in de fontein aan 't spelen. Alles ademde rust en vrede uit. Ilse en Harry genoten van het uitzicht. Harry dacht aan z'n zoontje, die in de Ardennen logeerde. Wat zou hij nu aan het doen zijn ? Wat zou Elise aan het doen zijn ?
Het eten was lekker, overvloedig en met liefde gemaakt. De wijn smaakte heerlijk en maakte de tongen wat losser.
" Harry, vertel me eens, wat verwacht jij nog van het leven ?"
Typisch een vraag van een vrouw, dacht Harry. Wat zou hij verwachten ? Veel geld, heel veel geld. Maar op dit ogenblik verwachtte hij maar één ding, dat ze ja zou zeggen om met hem naar bed te gaan. Maar de avond was nog ver weg.
" Euh, ik verwacht iemand tegen te komen die me begrijpt, die mij niet lastig valt met vervelende vragen, die mij steunt en mee voor m'n zoontje zorgt. Want mijn mama heeft het eeuwige leven niet en ik moet ook een beetje aan haar gezondheid denken."
Wat is hij toch steeds bezorgd om anderen, dacht Ilse. Ze zou hem wat op weg helpen, want schijnbaar was hij te bedeesd om direct te snappen waar ze naar toe wilde.
" En heb je nog niemand op het oog ?"
" Nee Ilse, ik werk 20 uren per dag en heb omzeggens geen tijd om achter de vrouwen aan te zitten. 't Leven van een zakenman loopt niet over rozen, Ilse...."
Sjonge, kon die man liegen zeg, maar wie kon hem tegenspreken ?
" Blijf je lang in Neustrelitz ?"
" Zolang ik wil, waarom Ilse ?" Weer en leugen, hij werd verwacht in Berlijn, vandaag misschien niet meer, maar morgen zeker wel.
" Ik heb morgen een vrije dag, misschien moeten we maar de omgeving eens gaan verkennen, wat denk je, Harry ? Ik ken een paar leuke plekjes...."
Ik ook, dacht Harry, een paar leuke intieme plekjes en hij stootte opzettelijk met z'n knie tegen haar knie. Buiten stopten plots twee vrachtwagens, voorafgegaan door twee motorrijders, die luid toeterend de weg vrijmaakten. Harry en Ilse keken naar elkaar, zouden hun bange vermoedens dan toch waar zijn. De bruinhemden stroomden uit de vrachtwagens, gewapend met knuppels en ijzeren staven. Er ontstond tumult aan de ingang van de bar, geschreeuw en getier. Twee mannen werden naar buiten gesleept tot aan de overkant van de straat e werden daar vakkundig in elkaar geslagen. De kleine dikkerd, want hij was het, danste van de pret.Anton en Fritz lagen op de grond, probeerden hun hoofd te beschermen tegen die losgeslagen meute. Dit was regelrechte moord.
" Geef mij je wapen Ilse, geef mij je wapen, vlug...."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Spannend
  GoNo2: Dankuwel !
 • killea
  Superb writing, Noel
  xx
  j
  GoNo2: Dankuwel
 • Mephistopheles
  Geweldig!
  GoNo2: Dankuwel
 • jack
  Goeg geschreven alweer.
  Alleen zou ik erop letten de namen van je personages een beetje minder vaak te gebruiken.
  GoNo2: Dankuwel
 • henny
  Meesleepend!
  Ik ben het verder met jack eens en vrij onderaan, e werden daar. En werden daar
  GoNo2: Bedankt voor het lezen !
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .