writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

25 Meine Herren, Heil Hitler !

door GoNo2De taxi was er eindelijk, reed tot voor het bordes, waar Elise flink aangeschoten stond te wachten. Op de grond lag een kapotte fles sherry, duidelijk stukgesmeten tegen de steunpilaar van het balkon. Elise haar humeur was er schijnbaar niet op verbeterd door het lange wachten. Ze keurde de chauffeur geen blik waardig, nam plaats op de achterbank en sommeerde de chauffeur: " Naar de Astoria ".
De taxichauffeur had al andere watertjes doorzwommen en wist dat hij niet in discussie moest gaan met iemand die dronken was. En zeker niet met een vrouw zoals Elise......

Harry verbroederde verder met Franz Zimmertauren. De twee SS-officieren betaalden geregeld een rondje en behoorden nu duidelijk ook tot de kring van de drinkebroers. Ze begonnen heimatliederen te zingen. Harry kende er wel een paar, maar verder dan wat binnensmonds mompelen kwam hij niet.
En van de twee officieren was Walter Heinrich, SS-Obersturmfuhrer. Die later nog van zich zou laten horen als Lagerkommandant van Kamp Amersfoort.
" Harry, wat is dat geheimzinnig gedoe met die documenten van jou ? Ben je soms een spion van Himmler ? "lalde Walter Heinrich.
" Veel erger nog, Walter, veel erger nog...."
" Toch niet van de Fuhrer ?" Walter moest eventjes bekomen van deze schokkende onthulling.
Harry genoot van de plotse stilte bij die blaaskaken van de SS. Hoe hoger ze in rang waren, hoe meer schrik ze hadden van hun eigen apparaat.
Z'n collega, Ferdinand Wirth, politiekapitein, deed er ook het zwijgen toe. De vrolijke sfeer van gemoedelijkheid was omgeslagen naar een bedrukte sfeer. Harry genoot nog meer. Hij schoot in een lach.
" Maar mensen toch, waarom zo beteuterd kijken, laat ons drinken op de Fuhrer....Heil Hitler !"
Zo, dat mes stak diep genoeg in de wonde, eens kijken wat ze nu zouden doen...
Bij het horen van de naam van de Fuhrer klakten de elite van Duitsland de hakken tegen elkaar, zelfs in beschonken toestand was het ontzag voor Hitler dermate groot, dat het wel leek of de Fuhrer persoonlijk aanwezig was op dit onderonsje.
Franz Zimmertauren z'n verstand stond op nul, z'n geest was al te zeer beneveld om te merken hoe de hoge Herren van de Ubermenschen zich in alle bochten wrongen om op een goed blaadje te staan bij Harry.

De deur van de bar werd opengegooid en twee tot de tanden bewapende SS-ers vatten post aan de ingang. De aanwezigen verstijfden, de spanning was plots te snijden. Een SS-kolonel stevende recht op Harry af.....

GoNo


 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Ik vind het nogal altijd de moeite om te volgen, heel goed geschreven.
  GoNo2: Dankuwel !
 • killea
  Super writing Noel
  xx
  j
  GoNo2: Dankuwel !
 • Mephistopheles
  Dit blijft de moeite waard om te volgen...
  GoNo2: Dankuwel !
 • henny
  O jee! Stont aan de knikker.
  GoNo2: Bedankt voor het lezen !
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .