writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

27 Afluisterpraktijken...

door GoNo2

Diezelfde nacht vertrok Harry, onder escorte van de SS-polizei, terug naar Berlijn. In gezelschap van Franz Zimmertauren, die nu z'n persoonlijke lijfwacht en secretaris geworden was. De nodige documenten zouden klaarliggen in Berlijn, zo was Harry medegedeeld. De rit in 't holst van de nacht leek wel eeuwen te duren, er kwam maar geen einde aan. Harry besloot dan maar het aangename met het onaangename te paren en een paar uren te slapen. De vermoeidheid en de alcohol deden de rest. Na een kwartiertje was Harry in dromenland verzeild.
Franz bekeek z'n nieuwe chef, die met z'n hoofd tegen z'n schouder lag te slapen. Hij durfde zich haast niet te verroeren, uit schrik Harry wakker te maken. Verdammt, wie was die kerel toch ?
In ieder geval iemand die goed stond met de Fuhrer en Himmler, dat stond buiten kijf. Maar een Amerikaan in dienst van de SS, 't was bijna niet te geloven. Hier klopte iets niet. Zoveel was zeker. Z'n politie-instinct waarschuwde hem dat hij beter op z'n tellen zou passen, want de weg naar een heropvoedingskamp was kort en hevig. Dat wist hij uit ondervinding.
Na bijna drie uren rijden, met een tussenstop want er moest bijgetankt worden, waren ze in Berlijn aangekomen. Franz maakte voorzichtig Harry wakker. Harry die juist aan het dromen was van Elise en Ilse, die samen een robbertje vochten om z'n gunsten, deed z'n ogen halfopen en moest nadenken waar hij nu weer verzeild was geraakt. Of maakte dit ook deel uit van z'n droom ? Nee dus. Hij herkende het gebouw van de Sicherheitsdienst & Gestapo. Het was alsof hij thuis kwam van een lange reis. Was dit het leven waar hij zo lang naar gezocht had ? Het leek wel een stripverhaal, een film waarin hij de hoofdrol speelde.
Harry werd naar de bovenverdieping geleid. Een deur werd geopend en toen stonden ze beiden in een suite, die meer weg had van een balzaal. Men zag onmiddellijk dat deze kamer uitsluitend voor gebruik van de hoge SS- elite was. Wat een luxe, dat in schril contrast stond met de kelderverdieping die dienst deed als experimentele folterkamer, waar Gestapo en SS-ers hun verhoormethoden bijschaafden tot ze de perfectie bereikt hadden.
Er werd op de deur geklopt. Harry schrok, zodanig was hij met z'n gedachten bezig.....
" Herr Sturmbannfuhrer, uw uniform, de Fuhrer stelt er prijs op dat u zich morgen in uniform aanmeldt." Franz nam het uniform aan en het scheelde niet veel of Harry had de SS'er bijna een fooi gegeven. Puur uit gewoonte.
" Franz, als de Fuhrer wil dat ik in uniform verschijn, dan zal ik dat maar doen zeker ?"
" Harry, dat lijkt me in de gegeven omstandigheden het beste..."
Harry keek eens naar z'n nieuwe secretaris en schoot in een lach. Aan die Franz zou hij nog plezier beleven.
" Harry, er is wel een klein probleemke.."
" En dat is, m'n dierbare Franz ?"
" M'n uniform is smerig, zo kan ik toch niet bij de Fuhrer verschijnen ?"
Op het bureau stond een telefoon. Harry, gewoon om direct de stier bij de horens te vatten, liep er naar toe en nam de hoorn op. Onmiddellijk kwam er antwoord .
" Met wat kan ik u van dienst zijn, Herr Sturmbannfuhrer ?"klonk het aan de ander kant.
" Kunt u iemand sturen om het uniform van m'n secretaris op te halen, 't is nogal aan de smerige kant en zo kan m'n secretaris niet bij de Fuhrer verschijnen hé ?"
" Tot uw orders, Herr Sturmbannfuhrer, ik stuur iemand."
Harry legde de hoorn neer, legde z'n wijsvinger op z'n lippen en wenkte Franz.
" Franz, "fluisterde hij in z'n oor," ik denk dat we afgeluisterd worden...."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  spannend
  GoNo2: Ja hé ?
 • killea
  Sehr spannend!

  xx
  j
  GoNo2: Dankuwel !
 • jack
  Je bent een goede verteller, het blijft boeien!
  GoNo2: Dat zegt m'n dochter ook....
 • Mephistopheles
  Eens met bovenstaande lezers.
  GoNo2: Dankuwel !
 • Mistaker
  Gers!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dankuwel !
 • henny
  Toppie!
  GoNo2: Bedankt voor het lezen !
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .