writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rauwboeketreeks (1)

door Peerke

De wekker heeft het laten afweten. Of heeft Eveline hem zelf uitgedaan en heeft ze zich daarna omgedraaid? Het doet er eigenlijk niet toe. Feit is dat ze te laat is en Adrie haar weer op haar falie zal geven.
Ze heeft Mark Rietveld, subhoofd van hartchirurgie, gisteren beloofd dat ze sliploos naar de afdeling zou gaan maar op het moment staat haar hoofd helemaal niet naar de spannende seksspelletjes die ze soms uitvoert met hem. Hij mag sowieso niet klagen; getrouwd en een spannende, ondeugende relatie, die zijn huwelijk niet in de weg zal staan. Wat wil een veelbelovend subhoofd nog meer?
Enfin, ze zal hem straks wel een sms-je doen toekomen dat het er vandaag niet van zal komen. Ze heeft zin in haar heupslip onderbroek. Geen string, waarbij Adrie, Peter en Johan hun ogen in haar onderrug begraven. Ze wil vandaag weer even de anonimiteit. Er is nu toch al teveel voorgrond omdat ze zich verslapen heeft.
Ze gooit het Johnny Cash dekbed van zich af en loopt door haar eenkamerappartementje naar haar douchecelletje om snel haar lenzen in te doen. Haar stevige bruine haarbos grijpt ze samen tot een staart en met een blauw elastiekje wordt die op zijn plaats gehouden.
Snel slaat ze een kruis. Dat doet ze nog steeds, ook nu ze al anderhalf jaar door de gereformeerde gemeenschap is verstoten. Dat lag niet aan God, weet ze.
Diep van binnen is ze nog steeds dat gelovige zieltje van weleer, ze heeft alleen haar levenswijze drastisch omgegooid. Bart Hoogzand, met wie ze getrouwd was geweest, had een stiekeme relatie gehad met de gescheiden buurvrouw. Wat een cliché! Nu was Eveline wel dankbaar dat het huwelijk met Bart over was want het had feitelijk nooit iets voorgesteld. Ze was zelf nog maar negenentwintig jaar oud en kwam meer en meer tot het besef dat ze nog een heel leven voor zich had.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Lang geleden dat ik dat was, 29... ;-)
  Graag gelezen je verhaal. prima titel trouwens!

  Groet,
  Greta
  Peerke: Dank Greta!

  Wordt (binnenkort) vervolgd...
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .