writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sommigen.

door verf



Er zijn er die vinden dat
-ik te persoonlijk reageer op hun achterlijke commentaren
-dat er meer repressie moet komen
-dat ze hun belastinggeld niet aan dergelijke zaken willen besteden

Hoe idioot kan men wezen.

-In 1999 stierf mijn broer na 22 jaar drugs verslaving, hij was 40 jaar, in een gat in Vlaanderen waar de goedgemeente al die tijd beweerde dat drugs alleen in die duivelse steden te vinden zijn. Twee jaar geleden bleek in dat achterlijke gat dan toch wel een probleem te zijn volgens de media. Tja hoe blind kan men wezen. Tweeëntwintig jaar lang heeft mijn broer zonder problemen daar drugs gevonden. Dus als ik stel dat er in iedere vlaamsche straat drugs te vinden zijn, ik zal er wel niet zo veel naast zitten.
Mijn beste vriend stierf in 2005 na 7 jaar in gevangenissen te hebben doorgebracht eerst een jaar dan nog een jaar enz…uiteindelijk vond een rechter het nogal vreemd en werd hij gecolloceert na twee jaar is hij gestorven. Waaraan? Hoe? Niemand weet het want een onderzoek is nooit gevoerd. Wel weet ik dat hij epileptische aanvallen kreeg en soms agressief handelde. Waarom? Niemand weet het want hij kreeg alleen een mensonterende repressie te verwerken. Kettingen. En bewakers die een opleiding genoten van drie weken.
Terzelfder tijd werd een andere vriend wiens drugs gebruik problematiek werd, hij werd agressief, verloor iedere job, een aangenaam jobke gegeven bij een zuil waar hij tot zijn dood een gegarandeerd inkomen genoot hij moest zelfs zijn drugs niet laten. Die vriend was de zoon van een alom gerespecteerde rechter en zijn broer is advocaat. U weet wel het zuiltje van heertje T. uit L. en heertje D. uit B. De legalisten die tegen drugs zijn.
Mag ik even persoonlijk wezen. En hopen dat die onrechtvaardigheden, die de schrijver Roger van De velde in de jaren 60tig al bekend maakte EINDELIJK STOPPEN.

-Na decennia lang gevoerde mislukte war on drugs roepen sommigen om nog meer repressie. Wel, al die jaren represie heeft veel zand in veel ogen gestrooid, dat is alles.
Belgie is ondertussen al twee keer veroordeeld door Europa door het comité tegen FOLTERING. A.I. voert al jaren actie. Foltering in België u leest het goed. Het kan, zolang het over hun kinderen niet gaat, de Belgische kleinburgerij niks schelen. Hun kinderen gaan -uit het oog- de rest van de wereld wel gaan redden.

-Sommigen willen dat hun belastinggeld niet besteed word aan dokters en therapieën. Ze kiezen voor de huidige oplossing veel beton, naaktcellen, kettingen, werkgelegenheid.
De helft van de gevangenen zijn drugs gerelateerd. Wat in België betekent, 5000 gevangenen X 9000 BF per dag.
Dus zet die blinddoek af gooi die paardenbril af. Er gaat een massa belastinggeld naar middelen die al decennia bewijzen dat ze niet werken.

Legalisatie zou betekenen dat
-er miljarden belasting gelden kunnen worden geïnd die nu naar schemerige organisaties gaan.
-dat door de controle kinderen niet op iedere straathoek drugs vinden
-dat de helft van de gevangenis populatie vrij komt, zodat bewakers zich kunnen bezig houden met het werk waar ze voor opgeleid zijn namelijk gevaarlijke individuen bewaken.
-dat de gerechtelijke en politie diensten kunnen werken aan de echt gevaarlijke problemen.
-dat de voor iedereen duidelijke onrechtvaardigheden verdwijnen. Want wie verdwijnt er, van al die miljoenen gebruikers, in vergeetputten, het zal uw, vriend, familie, kennis, maar wezen.
-dat de sociale diensten versterkt worden zodat ze kunnen inspelen op de enorme veranderingen die de samenleving nu ondergaat. De massale Informatie stroom, die we met zijn allen ondergaan. De Technologische vooruitgang die, massa's oude gebruiken en ambachten naar schroothoop verwijzen, die zorgen voor een nog nooit geziene migratiestroom. Dat die enorme veranderingen, en het ontkennen er van de oorzaak zijn van de grote angst die vele mensen treft. Angst die verdrongen wordt door een massaal gebruik van legale en illegale drugs. Terwijl die angst gebaseerd is op hallucinaties want nog nooit in de wereldgeschiedenis is men in onze gebieden zo veilig geweest.

Hoe meer geld er gaat naar repressie.
Hoe minder naar sociale diensten.
Sociale diensten die de samenleving kunnen begeleiden in de grote veranderingen die we allen ondergaan. De I.T. revolutie.
Hoe meer mensen in wanhoop wegvluchten uit een samenleving, waar ze niks meer van begrijpen, in legale en illegale drugs.
Dus meer drugs gebruik.

Minder geld naar repressie en meer naar dokters therapieën en, sociale diensten
Minder wanhoop.
Minder angst.
Minder misdaad.
Minder drug gebruik.

Een vicieuze cirkel die in stand wordt gehouden door het onbegrijpelijke idee dat middeleeuwse kerkers en kettingen een oplossing zijn voor veel van de huidige problemen.
ALS ER IEMAND BEWEERT DAT MEN MINDER BELASTINGEN BETAALD DOOR MEER REPRESSIE DAN LIEGT HIJ OF IS EEN IDIOOT.

De vraag is niet of, de legalisatie er komt, wel waneer.
Tot welke excessen die de verboden politiek kan leiden leert ons: in een aantal godvrezende religieuze staten en landen is het kruid SALI verboden. U leest het goed het kruid die bij u in het kruiden rekje staat. Smakelijk op vlees gerechten. Massa's belasting geld gaat naar het bestraffen van het gebruik van SALI.
U BENT VERWITIGD STRAKS STAAN ZE VOOR UW DEUR.
Volgens sommigen vormt roken EEN GEVAAR, daarom worden sigaretten als gevaarlijk bestempeld.
SUIKER ZORGT VOOR DIABETES binnenkort word het verboden.
SALI zorgt voor hallucinaties straks OOK IN EIGEN LAND verboden.

Diegenen die het meest de legalisatie vrezen zijn schimmige misdaad organisaties die geen belastingen betalen. Ze doen er ALLES aan om de legalisatie te beletten. Sommigen zijn in goed gezelschap.


 

feedback van andere lezers

  • JakobRo
    een heel betoog.
    Ja er is heel wat te zeggen voor legalisatie en toch ben ik als oud gebruiker niet voor.
    het spul sloopt en zal dat ook doen na legalisatie
    en idd, zie ook koffie, tabak en suiker (een groot gif!!!)
    verf: dank U
    voor UW
    fb
    gr
    .
    .
    .
    ED
  • tessy
    Ik zou er ook voor kiezen om verslaafden beter op te vangen, ze in de gevangenis smijten is n. m.m. ook geen oplossing.
    Maar voor sommigen is het toch de trigger geweest om iets aan hun probleem te doen.
    En om redenen als belastingswinst drugs maar te legaliseren vind ik erover.
    Degene die al met het probleem zitten op een humane manier opvangen dat wel, maar geen platvorm bieden om het probleem te minimaliseren of als ongevaarlijk te beschouwen.
    En al die uitleg over salie en suiker vind ik bullshit, en doet hier niets ter zake

    verf: Het spijt me dat ik vooral weer de negatieve efcten heb aangestreept. Er zijn er miljoenen die wel op een redelijke met drugs omgaan die moeten toch niet gestraft door het iligaal te houden. De focus verandert Alcohol verminderd in populariteit . Cannabis windt terein omdat in alle tijden drugs het tijdsbeeld begeleiden. Alcohol deed het in een landbouw en indistruieele cultuur. Om dat voor computers ziten alcool verslaafd werkt niet stoond werkt prima.

    Op de baaren vaaren.
    In de mijnen kruipen.
    Op velden krom werkend planten.
    Daar hoor een FRISSE pint prima.
    Maar voor een computer is een TOETER toch geprefereerd

    En inderdaad bij iedere menselijle handeling kan men wel een eticet van gevaarlijk plaken Sporten 50.000 sportongevalen per jaar in belgie .
    ALS HIJ MAAR GEEN VOETBALER WORD ZE SCHOPEN HEN MISCHIEN HALF-DOOD
    Dat vind ik veel gevaarlijker .
    Drugs ze bestaan iedereen weet het. Daarom diegene die proleem verslaafde is geworden moet een realistische manier opgevangen worden.
  • GoNo2
    Treed Tessy bij, vraag mij af of dit hier wel thuishoort en niet op het forum?
    Uwen uitleg getuigt van uw geestesgesteldheid.....
    Ik blijf erbij dat drugs nooit mogen gelagaliseerd worden. Tussen haakjes( ) er zijn vrienden van mij ook gestorven aan een overdosis, met achtelating van kinderen en vrouw, plus een hoop schulden. Kinderen die nooit meer zullen kunnen zeggen waarom hun papa er niet meer is....Neem dan nog de pesterijen op school omdat hun papa een drugverslaafde was. Als u vindt dat dit het allemaal waard is, dan geef ik u de goeie raad om eens dringend uw bovenkamer te laten nazien, 'k heb zo 't gedacht dat uw meubelkes niet meer op de juiste plaats staan..
    verf: dank U
    voor UW
    fb
    gr
    .
    .
    .
    ED
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .