writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Internet: http.

door verf

Internet dat betekend dat er een verbinding is tussen twee of meerdere computers. In de jaren 60tig was het Amerikaanse leger daar mee aan het experimenteren. Die verbinding was zeer complex. Zodanig complex dat ze eigenlijk onbruikbaar was. Het zou wachten worden op een burgerlijke uitvinding gedaan door een Amerikaan, dank zij een koffiezetapparaat, die de http code gebruikte. De eerste verbinding die werd gemaakt vond plaats in geneve tijdens een technologie beurs. Toen de beurs savonds de deuren sloot werd door een aantal techniekers en andere enthousiastelingen, en na vele nachten geŽxperimenteer de eerste verbinding gelegd tussen twee computers. Het bedrijf die dat deed was een Belgisch bedrijf en stond onder leiding van de Mechelaar John Cordier via het bedrijf Telindus, ondertussen Telenet geworden.

 

feedback van andere lezers

  • Peerke
    Klopt, en het koffiezetapparaat dat ze gebruikten was een Philips, dus toch een beetje Nederlandse uitvinding, dat internet.
    verf: dank u voor UW
    fb
    gr....ed
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .