writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Viertij - Fiertij, Hiltsje Jongsma

door writehisstory

coverISBN: 9789078935025
Gedichtenbundel, 62 blz.
Uitgegeven door: writehi(s)story, Realisatie: Theo Roosen



Hiltsje Jongsma heeft sinds een paar jaar een innerlijke bron aangeboord, waaruit ze met regelmaat gedachten en gevoelens put. In originele beelden en nauw luisterende taal maakt ze deze tot poëzie. Deze eerste bundel is hiervan een proeve van bekwaamheid. Haar ziel en zaligheid legt ze op een vaak verrassende wijze bloot en altijd met voldoende vingerwijzingen voor de aandachtige lezer om zelf in mee te kunnen gaan.

Sinneskyn, zoals haar dichtersnaam luidt, neemt je in haar pöëzie mee op een reis door haar ongekunstelde gevoelvolle leven, een leven van de ziel, waarin ze de lezer laat delen. Ze laat haar oog vallen op wat een mens kan verwonderen in de natuur en gaat in herinnering terug naar wat mooi was en minder mooi, maar altijd zijn het ervaringen intens beleefd.

Haar verzenboom kent twee takken, die het Fries en het Nederlands omhoog houden, beide op hun eigen wijze. De gedichten ontspruiten aan dezelfde wortels, worden gevoed door dezelfde stam.

"Viertij" is een kennismaking met poëzie, die indruk maakt op wie openstaat voor de mogelijkheden en magie van taal en tekens.


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .