writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Dwaazenlicht - Wilhelm Janssen

door writehisstory

coverDeze dichter die al over de zeventig is wilde zichzelf eens bewijzen. "Mijn gedichten verschillen in zoverre van andere door het gemis aan liefdesverklaringen", zegt deze schrijver over zijn werk.

"Ik begon", aldus de schrijver "op mijn 66ste met schrijven, kende toeten noch blazen van een PC, moest het schrijven op een azerty klavier nog leren en kende niets van de ingewikkelde grammatica van de Nederlandse taal maar één ding ik had ik als voordeel en dat was TIJD". Deze tijd nam hij zich dan ook en met veel vallen en opstaan en nooit te bang om eens raad te vragen begon hij aan een weg te timmeren die totaal verschilde van wat hij eerder deed. Sterker nog hij had geen idee waarheen deze nieuwe rage hem leiden zou. Hij had wel eens een gedicht van Hugo Claus gelezen maar begreep geen jota waar dit over handelde. Nee gewoon een beetje schrijven en spelletjes doen hier en daar iets opzoeken was alles waartoe hij zich tot dan geroepen voelde. En toen kwam die schrijfmicrobe te voorschijn ze liet hem geen rust en zorgde ervoor dat zelfs de nachten opgeofferd werden aan dit eentonige letterklavier.

Wilhelm Janssen.

ISBN: 978-90-78935-59-9


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .