writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

In Kleur verteld

door doortje

coverMet 'In Kleur verteld' word je uitgenodigd in de wereld van de schrijfster waarin zij gedurende tien jaar dagelijks in contact is met haar dementerende schoonmoeder. Dorothea Lagae probeert om met deze unieke getuigenis de lezer op te nemen in de aparte wereld van dementie. Dementeren is een werkwoord en door middel van dagelijkse tekenwerk weet Germana dit tot op vandaag te bevestigen. Impressie en expressie kenmerkt dit verhaal.

"De titel van het boek 'In kleur verteld' werd gekozen in samenspraak met Germana in een periode dat ze nog tamelijk vatbaar was voor dit soort beslissingen. Hij beoogt een synchroniciteit te vormen tussen een kleurrijk verhaal naast haar kleurrijke tekeningen ter illustratie. Doorheen de jaren heb ik haar meermaals beloofd dat haar werken in de kijker zouden komen te staan. Tot mijn ellende was ik nooit overtuigd dat ik werkelijk de moed, kracht en tijd zou vinden om deze belofte waar te maken. Toch bleef ik volharden in die wens en langzaam maar zeker werd de weg hiervoor vrijgemaakt. Ik ben gaan geloven dat dit verhaal zijn recht van bestaan heeft, net als het hele gebeuren rondom de dementie van Germana." Dorothea Lagae.



Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .