writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

’De dijkgeest van Vlassenbroek’

Betere leesbaarheid

2 Elke derde nacht na volle maan


Nog enkel uren voor dageraad wist ze en dan moest ze ten allen tijde terug zijn. Niemand mocht weten van haar nachtelijke verdwijning. Dit was tenslotte iets wat ze zichzelf op de hals gehaald had en dat ze zelf moest oplossen wist ze. Tenslotte had ze geen keuze. Wanneer uit zou komen wat ze had gedaan dan zouden de dorpelingen haar vast als heks bejegenen.

Ze was vervloekt, dat wist ze, maar ze hoopte nog steeds dat ze gered kon worden. Daarom sloop ze elke derde nacht na volle maan het huis uit, op zoek naar het land van de Dijkgeest. In de hoop dat hij haar kon bevrijden van haar vloek.
De drassige paadjes maakten plaats voor droge modder, ze wist dat ze nu bijna ter plaatse was. Een koude wind sneed onder haar boerenrok. Een rat glipte voor haar voeten weg. Fonkelende familieleden van het misbaksel beloerden haar van tussen het struikgewas.

Toen vertraagde de tijd. Onwillekeurig dacht ze eerst dat ze te lang gelopen had zonder even te rusten en dat ze hallucineerde door een tekort aan zuurstof. Alles leek als in vertraagd rond haar te gebeuren. Takken spreiden hun grijze loof rond haar middel en streelden haar lichaam. Ze wou gillen maar iets weerhield haar. Haar hart ging te keer als gek en doodsangst bekroop haar. Even leek het of ze van haar stokje zou vallen. Ze moest wakker blijven, dit herinnerde ze zich nog van de vorige keer. Wanneer ze nu toegaf aan de zwakte die haar te beurt viel, zou ze gedoemd zijn eeuwig jong te blijven. Ze had haar besluit genomen, ze moest en zou ooit vergaan in een stoffelijk overschot zoals elke mens dat behoort te doen.

"Wakker blijven!" hield ze zich voor, hoewel de magie en de angst haar bijna te veel werden.

stemresultaten

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

1. ze moet voor dageraad terug zijn

ja 50%
neen 50%

totaal 2 stemmen

2. vind ze de geest nu al

ja 50%
neen 50%

totaal 2 stemmen

4. is de kleur van de foute planten grijs

ja 50%
neen 50%

totaal 2 stemmen

5. is de kleur van de foute planten vaalgroen en verspreiden ze een braakgeur

ja 50%
neen 50%

totaal 2 stemmen

6. is de morf een vogelachtig gedrocht

ja 50%
neen 50%

totaal 2 stemmen

3. Nog even de angst opvoeren?

ja 100%
neen 0%

totaal 2 stemmen
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .