writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    het blijft heel boeiend ... amai ..
    koyaanisqatsi: thnks
  • Ghislaine
    Ik spring ivo bij, het is zeker boeiend maar opend poorten tot discussies. Wat het integratiebeleid betreft, stelt je hoofdpersonage het wel degelijk correct. De Turkse samenleving binnen onze maatschappij wil zich niet aanpassen alle organisaties en oefeningen ten spijt. Als het aan hen lag, dan werden er enkele diensten afgeschaft om hun een vrijgeleide te geven om de crimineel uit te hangen. Hierin spring ik de visie van het personage Viljoen volledig bij. Wat betreft de jodenhaat: lees dan enkele soera's. Daar staat expliciet in vermeld dat joden nog minder dan varkens zijn. Trouwens als niet Moslims komen we daar niet beter uit. Alle heidenen moeten met hun voeten gerammeld worden en geterroriseerd tot ze zich bekeren. Alsof we dan nou met z'n allen gaan doen. Ja er zijn zo van die landverraders, die meiden nodig hebben ipv echte mondige vrouwen. Die moesten ze de kloten van hun lijf snijden. No respect!!
    koyaanisqatsi: In welke soera worden joden dan wel nog minder dan varkens genoemd? De Koran verwijst vaak naar de joden als de mensen van het Boek (idem voor de Christenen) die gerespecteerd dienen te worden. Wat de Koran wel doet, is een onderscheid maken tussen de joden die hun leer volgen (en gerespecteerd en zelfs beschermd dienen te worden) en diegenen die van hun leer zijn afgedwaald (diegenen die bv in Medina de vijanden van de moslims werden). Voor uitgebreide info verwijs ik graag naar de Korannotities van Linda Bogaert.
    Verder verwondert het mij ten zeerste dat u als dienaar van de wet nogal gauw aanzet tot geweld. Tenzij u het afschieten en castreren van mensen onder de noemer ordehandhaving onderbrengt natuurlijk.
  • jack
    Jep, het blijft inderdaad interessant. Heel goed geschreven, die discussie.
    De apotheek die jij beschrijft, ken ik niet. Ik zou er bijna spijt van krijgen :-)
    koyaanisqatsi: Thnks.
    Och, apotheken... Hoe meer je er kan wegblijven, hoe beter. :-)
  • ppe
    dit wordt alleen maar interessanter zeker met die integratiebeleid erbij :)
    koyaanisqatsi: Integreren? Ik vraag me nog steeds af wat ze daar nu precies mee bedoelen... :-)
  • Mephistopheles
    Topniveau.
    koyaanisqatsi: Valt niet mee, een debat is ondankbare literatuur (waarschijnlijk omwille van het, over het algemeen, saaie karakter ervan)
    thnks Maestro
  • manono
    De moderator krijgt van mij nul op tien.

    Verder denk ik dat de creatie van de staat Israel op Palestijns gebied (VN in 1949) de grootste historische politieke blunder was van de 20ste eeuw.

    Rania is jong en hoort in dit panel niet te zitten. Ze heeft geen enkele bagae en springt van de hak op de tak met extreme uitspraken.
    Zo vinden vele confrontaties plaats.
    koyaanisqatsi: Het is wel een blunder die je niet meer recht kan trekken. (Tenzij je vijf miljoen Israëli's in zee wil drijven, en dat lijkt me niet meteen een oplossing.)
    Ik denk dat er voor ieder zinnig mens maar één optie is: de tweestatenoplossing. Maar daar moet je, zoals voor een geslaagd huwelijk, dus wel met twee voor zijn.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .