writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hoofddoelen en pastoors in zwembroek.

door verf

Hebt u ooit een non gezien in bikini of een pastoor in zwembroek gezien?
Natuurlijk niet, de reden waarom: dezelfde redenen waarom moslims een hoofddoek dragen. Vanuit het wereldbeeld die de beiden hebben over een menselijk lichaam. Ze vinden allebei dat hun lichaam vuil is naakte lichamen vinden ze zondig. In beide gevallen verbergen ze hun lichaam om de kijkers naar hun lichaam niet in de bekoring te brengen. Stel u voor dat bij het kijken naar hun lichaam opeens seksuele gedachten zouden opkomen. Voor de beiden geld dat seks alleen dient om kinderen te baren. Genieten van seks is in hun ogen doodzonde. Het is de eeuwen oude competitie tussen religiën. Ze gaan er van uit dat hoe meer leden kinderen krijgen hoe groter die godsdienst zal worden. De grootste angst in Israel is dat ze overspoeld zullen worden door anders gelovigen daarom muren. Daarom zijn pastoors tegen voorbehoedsmiddelen, tegen condooms. Daarom moeten de vrouwen, de moeders, broedmachines worden allemaal ten dienste van hun geloof. Daarom is homoseks verboden. Het schoonste voorbeeld een gehuwde homoseksuele man die kinderen maakt die mag voor de rest rotzooien zo veel hij wil. Daarom is men tegen het homohuwelijk.
Eeuwen geleden was de kindersterfte enorm in veertiende eeuw bleef er -na de honderdjarige oorlogen, de pest epidemie- van het franse volk nog 1 van de 3 fransen over .
Na de tweede wereldoorlog zei den de generaals tegen hun soldaten gaat maar huis in vrede en maakt vele kinderen.
De tijden zijn veranderd kindersterfte is grotendeels onder controle . Nu nog hoofddoeken bij het groot vuil, de zwembroeken uit de kast en de nonnen in toples. Pas dan zullen de duistere middeleeuwen verdwenen zijn .

 

feedback van andere lezers

  • manono
    Verf, ik herhaal nogmaals: je springt van de hak op de tak en gaat er met een grove borstel door. Ik begrijp wel wat je wilt zeggen.

    Bij je stukje 'Religie, sport en drugs' wilde ik zeggen dat je in één adem Ierland en 9/11 vernoemd. Dat is wel niet hetzelfde.
    Het katholieke Ierland is 700 jaar lang uitgebuit en onderdrukt geweest door de Engelsen. Omdat Engeland zich afscheidde van de katholieke kerk (Hendrik VIII), diende Ierland dat ook maar te doen. Uiteindelijk was dat om dat die Hendrik niet op tijd en stond een mannelijke troonopvolger kreeg. Ja zeg.
    9/11 heeft te maken met nepotistische, zichzelf verrijkende regeringen die een hele analfabetische, armlijdende bevolking hebben. Die generaties jongeren kan je dus het gekste van het gekste laten doen, al is het maar om de verveling te verdrijven.


    Ik ben persoonlijk geen voorstander van religie maar je gaat er met de grove borstel door, oppervlakkig dus en je herhaalt cliché's. Ik ben te oud voor cliché's.
    Voilà mijn mening.

    Kindersterfte is trouwens helemaal niet onder controle. Waar haal je dat? Die sterfte is nooit onder controle geweest.
    Maar je hebt een punt als je spreekt over die 'vermenigvuldig u' stromingen. Daar heb ik ook een broertje aan dood (fig.)

    Waarom zeg je 'nonnen topless'?
    Waarom niet beginnen in de film waar de vrouwen altijd bloter moeten gaan dan de mannen. Daar heb ik een bloedhekel aan.

    En als je een feedback geeft, kan het wat meer persoonlijk ipv een gestandariseerd antwoord? Ik vraag het maar eventjes hoor.
    verf: er zijn inderdaad stoute mensen die religie voor stoute dingen gebruiken
    maar de essentie blijft het gaat er om dat mannen en vrouwen hun lichaam bedekken omdat de andere niet in bekoring zou komen –lees – omdat de andere geen seksuele gedachten zou krijgen. Omdat seks alleen mag dien voor de voortplanting. Wat er gebeurt als men seks en religie vermengd vertelt u de dochter van Raspoetin in haar boek ‘Grigorij Nowitsj alias Raspoetin’ – Maria
    Barbara Tuchman Vertelt in haar boek ‘de waanzinnige veertiende eeuw’ over de honderd jarige oorlog en pest epidemie . Na een eeuw van veel voedselaanbod en bevolkingsaanwas kwam de eeuw van voedselschaarste die agressie deed ontstaan -honderdjarige oorlog- en verzwakking van de bevolking –pest-
    ze maakt de vergelijking met de vorige eeuw. En dat toples is een grapje, ik kon ook schrijven man en vrouw naakt voor hun schepper. Non en pastoor te samen ?????

    toevallig te koop
    http://www.kapaza.nl/Boeken/Biografieen/6131698/Grigorij_Nowitsj_alias_Raspoetin_Maria_Rasputin.html

    Hartelijk bedankt voor uw
    FB
    Groeten ed
  • hettie35
    Een beetje te grof alles beschreven,
    groetjes Hettie
    verf: DANK
    voor UW
    FB
    gr.... ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .