writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Lui.

door verf

Luiheid, ik heb nog nooit een luie mens ontmoet. Wat ik wel al ontmoete dat zijn over-over vermoeide, depressieve mensen.
Veel depressieve mensen. Een van de remedies om die luiheid/depressie te bestrijden is: men zet ze aan het werk. Dan krijgt men de volgende situatie. Een man pleegt zelfmoord. Men weet de man was depressief. Om die depressie te bestrijden verplichte zijn onmidelijke omgeving, zijn ouders zijn arts, en vooral het geloof dat arbeid als een remedie genezend werkt , de man om te werken.
Stel u in de situatie van de collega's van die man. Ze moeten samenwerken met iemand die contstant moe is, niet mee kan met het tempo, vergissingen maakt. In het begin zal er wel hulp zijn maar uiteindelijk wordt men het beu. De collega's zitten trouwens zelf in een verwarde situatie. Men begint wat later genoemd wordt als pesten. De man ondergaat op de plaats waar zijn depresie moet bestreden worden een onmenselijke kweling. De man pleegt zelfmoord.
Enig decenia geleden tijdens de jaren 60tig 70tig vorige eeuw toen de industrialisatie op zijn hoogtepunt was. Toen opeens massa s mensen een auto kochten toen was het aantal doden op de wegen -de tol van de vooruitgang- schrikbarend hoog. Maar niemand wist het. Daar zorgden de reclame budgeten wel voor.
Welke zijn de slachtoffers van de I-T revolutie? Onze geest? Wat zijn de kenmerken /de boodschapers? Depressie? Hoe zal men daar op rageeren? Door iedereen een sportief gezond lichaam te verplichten? De roep naar zuiverheid? Maar belangerijker hoe zal een samenleving daar op reageren?
Stel u in de situatie van de man. Door zijn onmidelijke omgeving, de plaats waar hij het -laatste restje- vertrouwen heeft, is hij in een situasie gebracht waar er nog eën overheersende gedachte is. ANGST
Angst van die omgeving angst van zijn eigen lichaam.
Terwijl de remedie zo simpel is. De geest rust gunnen. Leren genieten.
Simulerende middelen zijn volop te koop , energiedrank, extra energie vitamines, de lijst is eindeloos, middelen die rustig maken zijn verboden.

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Moet eerlijk zeggen dat ik dit wel heel erg taai vind om te lezen,
    groetjes Hettie
    verf: DANK U
    voor UW
    fb..
    GR ....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .