writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Stem Diehap

door verf

Wallonië van de rijkste regio in het oude europa naar de meest armoedelastige. Het ineenstuiken van de industriële revolutie waren er duidelijk zichtbaar. In het landschap. In de mensen. Maar het herstel is zichtbaar aan het worden. Google is er. Voor de wereldwijde internetgemeenschap is Google niet Vlaams.
Tien jaar later. De regio Vlaanderen is terug gevallen tot een landbouw lage loon regio. Vlaanderen plooide zich volledig in zichzelf terug naar een geromantiseerd verleden. Niet goede Vlamingen werden uitgezuiverd. In Wallonië vind de internationaal georiënteerde I-T generatie zich onmiddellijk welkom.
Google in Wallonië creëerde een aanzuig effect. Op eens werd Wallonië de meest geëerde plek voor de jonge generatie I-T ers, de bestbetaalde bedrijfssector ooit. Het werd een I-T kruispunt tussen Europa en de rest van de wereld. Wallonië groeide uit tot hoofdspeler in de I-T industrie. Het digitaal media platform... die ontworpen werd door de Waalse gemeenschap werd wereldwijd de stem van Europa.
België. Een Europees laboratorium in het samengaan. De vreedzame relaties tussen twee culturen. Na de onafhankelijkheid van Vlaanderen. werd het imago de lichtjes Xenofoben nationalistische regio die bij verschillende wereldburgers angst veroorzaakte. De droom van Vlaanderen lag over de taalgrens. Wallonië een steeds s...terker en rijker worden regio die een geliefde gast werd in het nieuwe tolerante wereldse Europa.

 

feedback van andere lezers

  • Dora
    Een korte versie van eerder?
    Het ineenstuiken van de industriële revolutie (waren) was er duidelijk zichtbaar.
    Het ineenstuiken van de industriële revolutie(s) waren er duidelijk zichtbaar.
    verf: dank u voor uw fb gr...ed
  • Hoeselaar
    Ben niet zo op de hoogte van wat er met Walonië opEuropees vlak gebeurt, ik hoop wel dat het land België een bestaans recht heeft en dit ook niet uit de handen mag geven

    Willy
    verf: dank u voor uw fb gr...ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .