writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het is me wat met die genen.

Ik ben geboren uit een mooie moeder en een verstandige vader. Haar schoonheid en zijn verstand leveren allicht mooie, intellectuele kinderen op, moeten mijn ouders gedacht hebben. Maar zo nauwlettend werken die genen niet. Met mijn sluike haar, bleke teint en aanleg tot sproeten en molligheid was het al vlug duidelijk dat ik nooit moeders mooiste zou worden en dat was vooral erg voor ma. Alles heeft ze eraan gedaan om de natuur te corrigeren: krulletjes, zalfjes, streng dieet maar toen ik ook nog een brilletje behoefde en ik me hevig verzette tegen strikjes, franjes en al dat fraais, heeft moeder het opgegeven.
Het verstand van pa bleek ik wel te hebben gerfd. Ik was en bleef een goede leerlinge, belandde vandaar in het atheneum, in de afdeling Latijn-Grieks en ging me interesseren voor literatuur en talen. Toen dacht ma helemaal dat die genen mij lelijke parten hadden gespeeld. Wat moest een meisje met Latijn en Grieks, met pozie en kasten vol boeken? Een blauwkous worden, die nooit aan een man geraakt, zou haar enig lot zijn.
Persoonlijk vond ik ook dat die genen niet fair waren. Als ze mij dan al niet de schoonheid van ma hadden kunnen toebedelen, waarom dan wel haar slechte rug en zwakke darmen! Konden die genen geen totaalpakket aanbieden? Langs papa's kant waren het zeker geen mooie mensen maar velen waren verstandig. Ook zij, die niet gestudeerd hadden, bezaten een gezond boerenverstand, inzicht, een zekere wijsheid. Het waren ook sterke mensen: de meesten bereikten een hoge leeftijd en bleven tot ver in de negentig zelfstandig overeind. Van de mooie nichten van mama waren er verschillende gescheiden, labiel en ziekelijk. Nonkel Jean en Dirk verongelukten en tante Mia pleegde zelfmoord en velen verouderden eenzaam.
Ik wil helemaal niet aan raszuivering doen, zoals sommigen in de geschiedenis reeds probeerden, maar kunnen die genen niet wat beter puzzelen, zodat je het beste van de twee ouders erft en kunt doorgeven?
Mochten die genen niet zo lukraak te werk gaan: mijn toekomst zou er een stuk geruststellender uitzien!

 

Er is 1 bezoeker online,0 leden: .