writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rode steentjes uit Afrika 5/. (deel van "verschrikkelijke stad")

door elpe

.../.......
Janseune en Vermander van de Federale Gerechtelijke Politie werden ter plaatse geroepen om de afhandeling van de schietpartij in goede banen te leiden en het verder onderzoek in handen te nemen. Hun collega's van het technisch lab deden het sporenonderzoek en waren zeer tevreden over de actie van politie inspecteur Serge Bakeland om de sporen op het valies te beschermen met een deken. Zo was voor hen de kans dat er nog waardevolle vingersporen opzaten tenminste wat groter dan gewoonlijk. Vermander liet een takeldienst de zwarte BMW wegvoeren naar het labo voor verder sporenonderzoek. Het slachtoffer werd door een ambulance weggevoerd naar het hospitaal.

De volgende dag had Omar nog niets gehoord van Pjotr. Hij werd ongerust en begaf zich naar Berchem waar deze woonde. Aan het appartement aangekomen, aan de drukke grote weg die verbinding gaf met Mortsel, belde hij aan doch kreeg géén gehoor. Van de benedenbuurvrouw vernam hij dat ze gisterenavond verhuisd waren naar een appartement in het centrum. Ze wist echter het juiste adres niet. Wat Omar niet wist was het feit dat de benedenbuur een goede vriendin was van Anieska. Omar, nog steeds belust op zijn deel van de koek, ondernam hierna een actie die hem jaren later nog zou spijten. Hij wist dat de Federale Politie, die gehuisvest is aan de Noordersingel te Borgerhout, bezig was met de afhandeling van het onderzoek. Bij deze dienst kende hij een man aan wie hij al eerder eens een tip had gegeven in ruil voor wat euro's. Niet dat er veel geld aan te verdienen was maar voor Omar was een cent een cent. Hij kon ze allemaal wel gebruiken.
Zijn politiecontact ontmoette hij die middag in de schaduw van de oude kerk van Berchem, in café De gouden regen. Omar vertelde zijn man dat hij wel wat wist van een overval op een Libanees in de Appelmansstraat. Hij vertelde dat een kerel die in de nummer 178 , daar aan de grote Steenweg verbleef op het tweede verdieping, in de zaak betrokken was. Omar's naam mocht echter niet vernoemd worden, daar moest hij zeker van zijn. Zijn contact beloofde hem dat zijn naam niet zou genoemd worden maar vertelde hem erbij dat, indien hij betrokken zou zijn in de zaak, hij hiervoor toch zou boeten en dat hij hem eigenhandig zou komen arresteren. Omar wist dat de flikken toch géén verband zouden kunnen leggen tussen hem en Pjotr. Dat was onmogelijk.

Vermander vernam via een tipgever het adres aan de Grote Steenweg te Berchem werd aangeduid als onderduikadres van de overvallers op de diamantkoerier in de Appelmansstraat. De gegevens klopten niet want volgens de officiële gegevens woonde daar enkele twee oudere koppels en één jonge Poolse vrouw. Deze laatste was volgens hun registers wel gekend als prostituee maar daarmee kon géén verband gelegd worden met de overval.

Pjotr, Sjamil en Sergej zaten op de tweede verdieping van het appartement van Anieska te discuteren over het mislopen van de operatie, zoals Sergej dit noemde. Keer op keer bleef hij herhalen dat Sjamil een grote professionele fout had begaan om de vluchtauto op die manier te parkeren. Hij had ermee gedreigd om Sjamil te laten overbrengen naar Grozny voor een 3e graads verhoor. Hij zou zeer zeker gestraft worden, daar kon hij niet onderuit. Sjamil wist maar al te zeer wat dit allemaal te betekenen had en bleef als een geslagen hond letterlijk en figuurlijk, met gebogen hoofd en neergeslagen ogen, zitten in een hoekje van het appartement.

...... wordt vervolgd.....

 

feedback van andere lezers

  • jan
    het blijft spannend!

    grtzz


    elpe: blijven lezen
    dankje ffb
  • Dora
    Goed geschreven, wat moeite met zoveer info over dingen die mij niet eigen zijn, dus dat ligt uiteraard aan mij.
    Moet waarschijnlijk van voren af aan beginnen? Pjotr, Sjamil en Sergej,Grozny,Anieska,Janseune en Vermander,Serge Bakeland,Omar
    elpe: Ha ja hé... vanaf het begin beginnen en eens bezoek brengen aan Antwerpen dan zal je bepaalde plaatsen wel herkennen.
    Het is inderdaad veel info maar dat zijn alle "spelers" in het geheel.
    thx ffb
  • tessy
    Het blijft spannend, al heb ik het al eerder gelezen toch is het nog steeds verrassend .
    Ik blijf erbij dat dit een heel goed verhaal is.


    elpe: dankje nogmaals Tessy, als je goed leest zal je zien dat het hier en daar wat aangepast is.
    thx ffb
  • Magdalena
    O dit is verrassend!
    intrige onder intrige
    elpe: Straf hé... maar onder criminelen gaat dat dikwijls zo...
    grtz en bedankt ffb

    Luc
  • hettie35
    Graag gelezen verhaal Elpe!
    Groetjes Hettie
    elpe: Dankje Hettie, blijven volgen hé
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .