writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rode steentjes uit Afrika 6/. (deel van "verschrikkelijke stad")

door elpe

Anieska onderbrak de discussie van het drietal met de melding dat er verschillende politiewagens met blauwe lichten in de buurt van het appartement opgesteld stonden en er verschillende, in het zwart geklede, flikken uitsprongen. Eén ervan had een zware ijzeren stormram vast en liep naar de voordeur van hun appartementsgebouw toe.
Sergej staakte zijn tirade tegen Sjamil en stapte ijzig kalm via het bovenste zoldervenster het dak op en verdween in de duisternis.
Toen Pjotr langs het raam, aan de achterkant van de keuken, naar beneden wilde springen om te ontkomen aan de politie, werd de appartementsdeur met een luide knal ingebeukt. Voor hij het goed en wel wist werd hij als een worst gekneveld en met een zwarte zak over zijn hoofd afgevoerd.
Sjamil werd door de arresterende politie-inspecteurs onder de keukentafel teruggevonden. In elkaar gedoken, in de foetushouding, bracht hij niets anders uit dan hoge tonen als een geslagen hond. Hij had zichzelf bevuild en werd door vier struise, in het zwart geklede flikken, naar beneden gesleurd en in een klaarstaande combi gegooid.

Vanuit een voorbij rijdende tram zag Sergej dat zijn manschappen werden gearresteerd. Verzonken in gedachten spoorde hij naar het centraal station waar hij de trein naar Duitsland, naar zijn Kadyrovtsjy-kameraden uit Grozny, zou nemen.
In gedachten reisde hij terug naar de tijd dat hij heer en meester was in een deel van Grozny. Daar was zijn woord wet geweest en kon hij rekenen op uiterst loyale troepen. Goede soldaten. Hier moest hij te werk gaan met derderangse troepen die om één of andere duistere reden hun land waren ontvlucht. Hijzelf kon te allen tijde terug gaan naar zijn geboorteland.
In Brussel had hij een nieuw paspoort gekocht met de naam Mikel Andejev. Op de foto was Sergej te herkennen maar met pikzwart, achterovergekamd haar en een grote bril met donkere benen montuur.

Pjotr en Sjamil werden als hoofdverdachten veroordeeld voor de overval op de Libanees. Omar werd eveneens veroordeeld als medeplichtige. Zijn aandeel kon aangeduid worden door het feit dat de BMW, gebruikt voor de overval, afkomstig was van een ver familielid van hem die verklaard had dat Omar hem had aangekocht. De verklaringen van de Libanees, die de aanslag overleefde, gaven verder de doorslag.

Omar werd nooit betaald als tipgever niet door Pjotr en niet door de politie.

Van Sergej sprak niemand. Pjotr, Sjamil en Omar wisten wel waarom.

........../.........
(lees ook "witte nertsen "een verhaal dat hieraan vooraf gaat en "groene briefjes" een verhaal dat er op volgt en hierna zal worden gepubliceerd.)

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Heel mooi om te lezen en lekker vlot geschreven,
    groetjes Hettie
    elpe: dankje Hettie, blijven volgen hé
  • jan
    goed verhaal met veel actie!

    grtzz
    elpe: waar gebeurd....echt hoor !
    thx ffb
  • Dora
    Doe ik, want je hebt me nu toch wel gegrepen...Dit loopt als een TGV
    elpe: Ik plan het (volledige) verhaal te verfijnen en tegen volgend jaar uit te geven. Ik denk er aan om de personages nog wat meer actie te laten ondernemen zowel de "goeden" als de "slechten".
    dankje ffb
  • tessy
    Doen Elpe, dat verfijnen en uitgeven bedoel ik dan, maar dan is het inderdaad misschien beter de personages meer uit te diepen.
    Goed verhaal, vlot leesbaar. Een boek dat ik eventueel wel in mijn kast zou willen. Maar nu genoeg lof, of je wordt verwaand :-)
    elpe: Dat uitdiepen ben ik mee bezig.... en jij krijgt een gesigneerd exemplaar dan ok?
    grtz
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .