writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Knokker

door ovlijee

Ik vreesde het ergste. Na jaren relatieve kalmte vertoonde de dementerende Brutus kenmerken van herval.

Zijn levensverhaal kende ik als officiële biograaf en journalist door en door. Maar evengoed waren we vertrouwelingen en vrienden. Niet moeilijk, hij zat zo leeg als een huis. De enige bokser die ooit rijk gestorven is, Rocky Marciano, was zo paranoïde dat hij zijn geld verstopte waardoor niemand het heeft kunnen recupereren na zijn fatale vliegtuigongeluk om ervan te genieten. Tot spijt van de Italiaanse maffia die ervoor gezorgd heeft dat hij nooit verloren heeft.

Brutus had zich gerehabiliteerd: de jarenlange neerwaartse spiraal van geweld, publieke vernederingen en hoerenloperij had hij doorbroken door net zoals Maradona Cuba als bezinningsoord op te zoeken, ver weg van de pooiers, deurwaarders en andere jakhalzen.

Hij begon zich te verdiepen in Black History, want een uil was hij allerminst, en aanhanger te worden van één of andere Bantu-filosofie, en te prediken dat de blanke de Muntu of levenskracht stal van de zwarte.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .