writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De meest actieve 70-plusser die ik ooit heb ontmoet

door pisatelj

(deel 4 van 'de laatste communisten en de man die werk zocht')
4.
"Je mag mij niet zo laten te keer gaan. Dat was heel fout. Die twee zijn we kwijt. Ik was weer bezig alsof ik de tribunes aan 't toespreken was. Je moet mij tegenhouden in zo'n geval. Dat is de oude stijl. We mogen dat zo niet meer doen. De nieuwe lijn zegt dat we 't rustiger moeten aanpakken. Sinds de vernieuwing van 't congres van 2008. Hebt ge eigenlijk al 't boekje met de resolutie van 2008? Dat kost maar vijf euro. Ik heb er thuis nog een liggen. Ah, ge hebt het al? Jongen, jongen, die twee zijn we kwijt he."
Ik knik en trek een beetje een triest gezicht. Romain rolt rap een sigaret en spurt naar het kopieercentrum. Ik trek dagelijks op met de meest actieve 70-plusser die ik ook heb ontmoet. Hij lijkt een beetje op een gezonde versie van Mr. Burns uit The Simpsons, maar dan veel groter. Ik stuur alvast een sms naar mijn tekenaar. "Interview Het Nieuwsblad. Het is gefikst" Ik krijg terug "WTF?!?"
What the fuck, dames en heren. Wat de neuk. Uitroep van stomme verbazing onder jongeren. Ik zeg vaak WTF dezer dagen. Elke ochtend als ik wakker schiet met panische angst omdat ik in volle crisis aan geen job geraak en doodsbang ben om te eindigen gelijk mijn vader en grootvader. Begraven na doe-het-zelf-euthanasie samen met mijn schrijfambities.

 

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 2

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .