writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ziekelijk

door fallendreamz

Ik open de deur van het gebouw. Er ligt een slapende hond. Slapende honden mag je niet wakker maken. Ik twijfel even, maar loop dan toch met trippeltenen voorbij. Ik loop zo stil als mogelijk de trap op, houd mijn kaarsje voor mij uit. Ik lijk wel tien verdiepen te moeten stijgen. Ik stap en stap op de koude trap. Ik schrik van een schim, waardoor ik mijn kaars laat vallen. Ik houd mijn adem in, zou de bullebak beneden mij gehoord hebben?
Ik hoor het logge dier verdiepen lager rechtkomen, merken dat er iemand binnen is en als een gek hoor ik hem blaffen en naar boven toe rennen. Ik gil, loop en loop, kom eindelijk aan een deur en kan deze nog net achter me dichtklappen. De hond jankt.
Ik heb nu geen licht meer maar de kamer is verlicht door maneschijn. Het blijk een grote slaapzaal te zijn, van een oud ziekenhuis lijkt het wel. Zielig, al die zieke kindjes.
Er is nog een deur, aan het eind van de gang. Ik open deze en zie een meisje staan in een lang, wit, vuil nachtkleedje. Ze draait zich om, haar holle oogkassen staren mij aan.
Ik gil.

Opeens word ik wakker. Gelukkig was het maar een droom. Ik kijk naast mij. Diezelfde zaal met bedjes, al voelt hij nu als thuis. Ik drink een slokje water uit het glas dat op mijn nachttafeltje staat. Er ligt een spiegel. Die neem ik op en ik bekijk mezelf.
Ik gil.

Dat meisje uit de droom dat zich in de volgende kamer bevond, dat ben ik.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  https://www.youtube.com/watch?v=qMhD5gSCBD8 ;)
 • danvoieanne
  Gelukkig was het maar een droom....graag gelezen deze....
  en welkom!
 • pieter
  Fien,
  Een bijzonder verhaal dan wel beschrijving van een situatie. Je stipt veel dingen aan en laat het daarbij. Wellicht kun je die stippen verder uitwerken. Dan wint alles aan kracht. Doe maar. 'Opeens word ik wakker. Gelukkig was het maar een droom.' Inhoudelijk is dit goed, maar het is bijna een zakelijke mededeling. Je kunt het veel spannender maken door er eerst omheen te draaien'. Als je begrijpt wat ik bedoel. Volgens mij kun je dit goed.
  Vriendelijke groet,
  Pieter.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .