writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijn verlangenlijstje....

door dannycant





Zoals velen onder ons heb ik nog een hele reeks betrachtingen die ik dolgraag wil invullen. Kleine gemisjes die net niet de volmaaktheid van mijn huidige leven accentueren. De orgelpuntjes om die minieme tekortkomingen voorgoed te wissen en er later voldaan op terug te kijken.
Zo wil ik ooit wel een keertje mijn rijbewijs halen! Ondanks mijn 44 jaren is het er nog niet van gekomen. Nog even en dan hoeft het niet meer. Dan kan ik overal gratis met het openbaar vervoer of duwen ze mij op rolletjes. Wat natuurlijk een héél stuk voordeliger is.

Een keertje van de grond gaan lijkt mij ook wel wat, ware het niet dat alles boven de drie meter mij al in angstzweet laat baden. Als zoiets dan ook nog bewegingen maakt, heb ik het helemaal gehad.
Vliegen zal dus nooit mijn ding worden en blijft ongetwijfeld voor eeuwig op mijn lijstje plakken. Roetsjbanen idem dito, wegens te zwakke maag.

Maar ach, dan neem ik toch de boot. Ook dit is een verlangen dat nog niet is bevredigd. Een veertiendaagse cruise op een luxe pakketboot moet een ongekende sensatie zijn. Laat nu net dat woordje 'luxe' de grote spelbreker in dit gegeven te zijn. Aan die extravagantie hangt namelijk een prijskaartje en dit kan mijnen bruinen niet trekken. (Vergeef mij die Vlaamse uitdrukking, maar het is niet anders.)

Gaan skiën dan maar! Nog een onaangekruist item op dat ellenlange lijstje. Mijn wankele knie en het aantal keren dat ik over mijn voeten struikel, hielden mij daar tot nu toe wijselijk ver vandaan. De vrees om mijzelf elke vijf meter op te rapen, ontneemt mij ook al vlug de invulling van deze nog niet volbrachte doelstelling. Meteen maar schrappen, samen met schaatsen. Er zijn nog genoeg manieren om mijzelf in het belachelijke te trekken.
En zo kom je natuurlijk bij het golfen! Een balletje slaan lijkt mij wel wat, ware er niet die prangende vraag na hoeveel swingen je het ook daadwerkelijk moet raken. Kwestie van niet uit de toon te vallen.
Een 'handicap' halen zal niet het probleem zijn, hoewel ik niet eens weet wat die term in het golfgebeuren betekend. Hoe meer flaters… hoe groter de handicap? Dan zou het wel eens een sport zijn waarin ik hoog kan scoren, maar toch. Een partijtje minigolf is ook best te pruimen en spaart je meteen een caddie uit!

Er is natuurlijk ook nog diepzeeduiken. Op de rug van een tuimelaar samen met een school vlindervissen laveren tussen adembenemende koraalriffen, moet zowat het summum zijn dat deze aarde mij te bieden heeft. Maar ja, en je hoort mij al komen. Net zoals met hoogtes, is ook het woordje 'diep' een gegeven dat mij niet echt ligt. Ik zwem als bakstenen en duik nogal houterig, sta wantrouwig tegen alles wat uit blik komt en bevind zich de broodnodige zuurstof voor zulke onderneming niet in….juist, blikken flessen.

Een tripje Engeland dan maar, via de Chunnel. Het is er ook nog nooit van gekomen en raad je waarom? Wel, ik ben nogal claustrofobisch aangelegd en krijg het al benauwd als mijn slaapkamerraam niet op een kiertje staat. Dertig kilometer in een gesloten buis, diep onder zeeniveau. Ik denk het niet. Tenzij ze mij platspuiten voor de duur van de rit, heen en terug.

Toch staat met stip in mijn lijstje eens een dag zonder pijn aangevinkt. Vierentwintig zalige uren dat er geen medicatie om je functioneren op peil te halen nodig is. Dan mag al het bovenstaande in één veeg verdwijnen en zal ik het gevoel hebben dat alles is vervuld…Ik weet zeker dat er vele dit gevoel delen.


 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Je hebt jezelf overtroffen. Super dit stuk.
    dannycant: Dank je daarvoor....heel fijne reactie....groeten
  • Leona
    hartelijk gelachen, behalve bij het laatste stukje natuurlijk
    knap!

    dannycant: Dat vind ik fijn.....geheel volgens planning...:-)

    groeten
  • mindy
    Wat prachtig en wat duidelijk weergegeven. Niets in het leven is zo belangrijk als gezond zijn. En pas als je niet meer gezond bent, dan heb je er alles voor over om weer gezond te worden, dan pas besef je hoe belangrjk dat is.

    Liefs Mindy
    dannycant: dit is een heel fijne reactie, waarvoor mijn dank....:-)

    groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .