writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

60tiger jaren.

door verf

"BEKEN!!',brulde een man mij toe.
Wat bedoelt u, vroeg ik bedeesd.
"Uw druggebruik" verduidelijkte de man. Hij leek weggelopen uit een Frans detective verhaal. Dikke pens, bretellen en zweet op het voorhoofd. De gezondheidsbrigade. De man had mijn zweem van glimlach bemerkt en reageerde alsof hij persoonlijk beledigd werd. "Verf., lang zul je niet meer lachen " siste hij vol opgekropte woede..
"Breng ze binnen"
Voor mij werd een vriendin binnengesleept waar ik
enige jaren geleden een kortstondige maar hartstochtelijke relatie mee had gehad. Ze zag er afschuwelijk uit. Ondertussen las de bretel een verklaring af. "U hebt samen met des persoon op die dag op dat uur in die omstandigheden drugs gebruikt". Ik had nooit met die persoon op geen enkele dag of datum ooit drugs gebruikt. Want de liefelijke vriendin was de dochter van een kleinburger, en die groep van kinderen van die kleinburgerij hadden mij altijd ver van hun drugsexperimenten gehouden. Ik stamelde " wat hebt U gezegd? JE weet toch dat het niet waar is?. En in mijn onvaste stem, en haar betraande ogen, lag nog een glimp van puberliefde. "Ik heb het niet gewild" sprak ze me toe de lichte zweem van hysterie in haar stem verraadde dat ze uitgeput was. Met de laatste restjes kracht zei ze "ik trek mijn verklaring in ".
Blijkbaar was de betrellenman niet verbaasd. Zo stond ik een tijdje later terug onder de vrije namiddagzon op de keien. Alle zogenaamde deelnemers aan dat druggebruik werden ontlast. Men had mijn vriendin zo onder druk gezet dat ze iedere naam die ze kende op had gegeven in totaal dertig personen werden beschuldigd voor iets, wat ze niet hadden gedaan.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    je verft met je borstel kwistig Verf, en je doet dat goed, het onrecht van het vooroordeel, maar ik kan de clou van je verhaal niet beamen, hetzelfde met je vorig verhaal, maar zoals ik al eerder stelde, freedom of speech .. en die vrijheid die mag mij alles kosten, zelfs een uitstekend voor uw verhaal
    verf: X
  • aquaangel
    ook aan het nachtbraken (3h36)

    gezondheidsbrigade mag als 1 woord geschreven worden
    idem met drugsexperimenten

    had iets uitgebreider gekund misschien?

    xx


    verf: X
  • miepe
    graag gelezen en nu de rest begrepen!
    verf: x
  • mistral
    enige jaren geleden ...
    mee had gehad.
    deze persoon ..
    wat hebt U gezegd? JE weet toch dat het geen waar is? niet waar is?
    betrellenman..
    Dit zijn een paar foutjes die me opvallen en dat stoort het lezen Verf, verder is het een nogal korte beschrijving van een feit, hier zat méér in.

    verf: x
  • zwartkopje
    Hoi Verf,

    Goed stukje om verder uit te werken, vb. de dialoog tussen de vriendin en mijnheer bretel.

    groetjes,

    zwartkopje
    verf: nice
  • Ghislaine
    Je bent een kanjer in decorfouten. De meeste zijn reeds aangegeven toch lopen er nog vrije kemels rond:

    "Beken!!'brulde....
    dikke pens: kan worden: bourgondisch uiterlijk of dikke buik.
    Wijd uit over de voormalige vriendin. Niet iedereen weet hoe een drugdkikker eruit ziet na jaren gebruik.(Jammer genoeg weet ik het wel)
    De voorlaatste zin kan ook anders: .......zo onder druk gezet, dat ze iedereen met wie ze omgang had gehad, verlinkte. Dertig mensen in totaal.

    Ergens in de wandel van je schrijfgroei ben jij hervallen. Niet echt goed bezig Verf!!
    verf: dank u voor uw reactie, dikke pens is een aanduiding hoe ik mij toen voelde
    Ik kan mij voorstellen hoe u hebt gezien. "hoe een drugdkikker eruit ziet na jaren gebruik." Maar hebt u dat echt gezien, of hebt u iemand gezien die ernstige psychologische problemen had waar er in dit land, geen ernstige opvang voor is, iemand die misschien uit ellende aan de zelfmedicatie is begonnen. Wie ernstige psich problemen heeft word uitgespuwd, vernedert, verhaspeld, wie daarbij op zoek gaat naar een oplossing van die pijn door opvang, beland op ellen lange wachtlijsten, de grens naar zelfmedicatie is dan niet groot . Zelfs begrijpelijk. Die zelfmedicatie, wordt dan gecriminaliseerde. Dan vallen doden die met, onze kennis, niet hoeven te vallen. Weet u, ik ben niet voor drugs, ik wil het drugsgebruik niet stimuleren. Ze zijn er, ontkenen heeft geen zin, al 45 jaar zie ik hoeveel ton er dagelijks aangesleept worden. Ik wil eens de kant belichten waar altijd over gezwegen wordt. De war on drugs is een ramp. Die al 45 jaar ernstige slachtoffers maakt. Zet eens massaal de paardenbril af.
  • jbrouns
    Met plezier gelezen, ondanks het zware thema. Grts.
    verf: x
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .